ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με στάσεις εργασίας η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της ΧΑ

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε ανοικτή επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, την καλεί να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.


Κατά τη διάρκεια προβολής θέσεων και εκδηλώσεων του ναζιστικού μορφώματος από τη δημόσια τηλεόραση, ξεκινώντας από αύριο Σάββατο«Με την αθώωση του δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, και τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών» καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ την διοίκηση της ΕΡΤ να ευθυγαμμισθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας να κηρύξει αθώο τον δήμαρχο Πατρέων, που είχει μηνυθεί από τον πρώην βουλευτή της ΧΑ διότι δεν παρείχε προεκλογική διευκόλυνση στο ναζιστικό μόρφωμα, έχει και τις επιδράσεις της. Μέσα στη δημοκρατική κοινωνία της χώρας μας διαμορφώνεται πόλος αντίστασης, συνεπικουρούσης της πολιτείας, της κυβέρνησης και των δημοκρατικών κομμάτων.   

Έτσι, στάσεις εργασίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια προβολής θέσεων και εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, ξεκινώντας από αύριο Σάββατο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παλεύουν ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση «να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος και είμαστε μαζί με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της ΧΑ, όπως συνδικάτα, μαζικοί φορείς, οικογένεια Φύσσα, δημοτικές αρχές, βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου, ευρωβουλευτές, όπως και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και που αντιδρούν σε αυτή την προβολή».

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε ανοικτή επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, την καλεί να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής και πρόσφατα της δικαιοσύνης, με την αθώωση του δημάρχου Πάτρας, Κ.Πελετίδη, τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών.

Επιπλέον, «να μην ξεχνά, ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική συμμορία, με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο πρόεδρός της, Ν.Μιχαλολιάκος, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Τέλος, η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει  στην ανακοίνωσή της ότι «η ΕΡΤ και η διοίκησή της πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού».

(Με στοιχεία και από το ΑΜΠΕ)
Δημοσίευση σχολίου