ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: «Μαφιόζοι» του Επισιτισμού απειλούν μαγείρισσες




Για την μεσαιωνική κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί στον πατραϊκό εργασιακό χώρο, όπου επικρατούν συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας, έχει ήδη ενημερωθεί το ΣΕΠΕ κεντρικά στην Αθήνα και ο ΓΓ  κ. Ηλιόπουλος.


Ληστεία με γάντι

σε εργαζόμενες


ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 107,7», ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΒΕΝΕΡΗ


Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην Πάτρα χτυπάει κόκκινο εδώ και αρκετές ημέρες. Η μαφιόζικη «επιχειρηματικότητα» ευδοκιμεί στην εργασιακή ζούγκλα της πόλης των ανέργων. Της Πάτρας του Καρναβαλιού. Ιδιαίτερα στον κλάδων των μαγειρισσών το φαινόμενο είναι έντονο και λίγο απέχει την ληστεία, ενώ ενόψει τριημέρου καρναβαλικού αναμένεται να επιταθεί. Εργαζόμενες μαγείρισσες απειλούνται και μισθοί περικόπτονται, διά της υποχρεωτικής κατάθεσής τους στο ταμείο του εργοδότη. Και καθώς η μη πληρωμή μισθού έγινε ποινικό αδίκημα, «μαφιόζοι»-εργοδότες απαιτούν επιστροφή μέρους του μισθού που καταβάλουν για να ισοφαρίσουν το ποσό το οποίο κρίνουν ότι πρέπει να διαθέσουν για μισθούς. 
Τέσσερα σωματεία του επισιτιστικού κλάδου  καταγγέλλουν εργοδότες που ζητούν πίσω τα λεφτά της μισθοδοσίας αφού εισπραχθούν νομίμως από την τράπεζα, ενώ σήμερα πρωί Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 8,  το θέμα θα λάβει πανελλήνια δημοσιότητα μέσα από τις συχνότητες του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, όπου θα συμμετάσχει η αντιπρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων Ν. Αχαΐας Βασιλική Αλικού και εν συνεχεία στις 10 από την συχνότητα του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 107,7», όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του ίδιου σωματείου Νατάσα Βενέρη.


Ήδη  αντιπροσωπεία των τεσσάρων σωματείων Μαγείρων ν. Αχαΐας, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων  ν. Αχαΐας και Σερβιτόρων, έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση της πατραϊκής κοινής γνώμης για την δουλοπαροικία που επωάζεται στους χώρους που εκπροσωπούν, με την διάθεση κοινής ανακοίνωσης που δημοσιεύεται παρακάτω.

Για την μεσαιωνική κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί στον πατραϊκό εργασιακό χώρο, όπου επικρατούν συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας, έχει ήδη ενημερωθεί το ΣΕΠΕ κεντρικά στην Αθήνα και ο ΓΓ  κ. Ηλιόπουλος.

Επιπροσθέτως, κατά την παρουσία της υπουργού Έφης Αχτσίογλου στην Πάτρα, το πρόβλημα ετέθη υπόψη της σε σύσκεψη  εργαζομένων στελεχών, ενώ έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα ενδημεί από καιρού, ιδιαίτερα στο χώρο Εμποροϋπαλλήλων  ν. Αχαΐας, πριν ακόμη εμφανισθεί και στους χώρους των μαγείρων. Προ ολίγων ετών είχε γίνει καταγγελία και από την πρόεδρο Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου, όταν το πρόβλημα είχε μόλις εμφανισθεί σε εμπορικά καταστήματα.
Μιλώντας στο Istologio G. Mosxou για το θέμα, η Πρόεδρος των Μαγείρων Νατάσα Βενέρη, κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά, γκανγκστερικού τύπου που εφαρμόζεται και δήλωσε πως «εμείς περιμένουμε μία καταγγελία εργαζομένου για να την "τρέξουμε" μέχρι το τέλος της. Έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο. Η ενημέρωση που έχουμε ως σωματείο λέει πως η απαίτηση των εργοδοτών πάει να λάβει έκταση και δεν θα μας σταματήσει τίποτα από το να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας. Αύριο βγαίνουμε σε τηλεόραση και ράδιο για να καταγγείλουμε όσα συμβαίνουν».

Η ανακοίνωση, που εξέδωσαν τα τέσσερα Σωματεία, έχει ως εξής:
«Η εργοδοτική αυθαιρεσία χτυπάει κόκκινο
προβαίνουν με απειλή την απόλυση σε  ληστεία!
Μετά την υποχρέωση των εργοδοτών να πληρώνουν τους εργαζόμενους μέσω τραπέζης, η  μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών κοινώς απληρωσιά   μετατράπηκε σε αδίκημα του  ποινικού κώδικα - ληστεία.
Οι πονηρούληδες εργοδότες στο κλάδο του επισιτισμού εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους μετά την ανάληψη της νόμιμης μισθοδοσίας από τη τράπεζα να επιστρέφουν σε μετρητά  αυτά που θεωρούν παραπανήσια!! Δρουν σαν κοινοί κλεφτοπορτοφολάδες .
"Μαφιόζικη «επιχειρηματικότητα» που ευδοκιμεί στην εργασιακή ζούγκλα της εποχής μας και νομίζουν ότι κανείς δεν θα τους ελέγξει, κάνεις δεν θα τους καταγγείλει και κυρίως θα μείνουν ατιμώρητοι.
Σας πήραμε χαμπάρι, το σωματείο γνωρίζει την ληστεία σας με απειλή την απόλυση. Σας παρακολουθούμε από κοντά κι αυτό δεν θα περάσει. Σταματήστε τώρα και δώστε πίσω τα κλεμμένα.
Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να εντείνει τους ελέγχους τους στη περιοχή μας.
Καλούμε το υπουργείο εργασίας να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηρές ποινές στους επίδοξους ληστές.
Καλούμε το σύλλογο των καταστηματαρχών εστίασης να καταδικάσει αυτές τις ληστρικές πρακτικές.
Καλούμε τους συναδέλφους, τις συναδέλφισσες μας να μην τους φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις απειλές τους.
Συσπειρωθείτε, γραφτείτε  στα σωματεία για να αγωνιστούμε ενωμένοι  να σταματήσουμε τη ληστεία τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά, για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ΕΛΑΤΕ στο σωματείο για να κόψουμε τα χέρια που μας κλέβουν ξεδιάντροπα το μεροκάματο. Δεν είναι ανίκητοι είναι κλέφτες και θα τιμωρηθούν.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Μαγείρων ν. Αχαΐας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Εμποροϋπαλλήλων  ν. Αχαΐας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Σερβιτόρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: