ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Άρθρο-παρέμβαση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου Θ. Πισιμίση για τις μεταμοσχεύσεις


«Κανένα όργανο δεν έμεινε στην Πάτρα για μεταμόσχευση» τόνισε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» 
 
«Έχουμε για παράδειγμα εμείς εδώ, το νούμερο είναι τυχαίο, αλλά πολύ κοντά στην αλήθεια,  40 άτομα , που περιμένουν μεταμόσχευση στην λίστα του δικού μας νοσοκομείου και  έχει το Λαϊκό νοσοκομείο πάνω 750, μπορεί και παραπάνω. Εάν εγώ ήμουν νεφροπαθής , το λέω ξεκάθαρα, θα πήγαινα στην λίστα του Λαϊκού , όπου έχω περισσότερες πιθανότητες , γιατι όλα τα μοσχεύματα καταλήγουν εκεί τελικά. Το αποτέλεσμα φαίνεται , γιατι δεν είναι κινδυνολογία αυτό, που λέω, ότι τα δυο τελευταία χρόνια, δεν έχει γίνει ούτε μια μεταμόσχευση εδώ. Δεν μπορώ να το δεχτώ ως τυχαίο το γεγονός, κάτι παίζει». 
 
Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΠΓΝΠ Θεόδωρος Πισιμίσης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», όπου και παρουσιάσε μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται στην λογική ότι «αντί το μόσχευμα να κυνηγά τον ασθενή, ο ασθενής να κυνηγά το μόσχευμα».
 
Αυτό, που σημειώνει στο άρθρο-παρέμβαση του ο κ. Πισιμίσης, είναι ότι πρώτον θα πρέπει τα μεταμοσχευτικά κέντρα να μην συγκεντρωθούν στην Αθήνα και δεύτερον θα πρέπει να υπάρχει ενιαία λίστα ασθενών, οι οποίοι περιμένουν την μεταμόσχευση. 
 
«Εγώ προσωπικά πιστεύω, και το βλέπω αυτό στο εξωτερικό, ότι κανείς ασθενής δεν ταλαιπωρείται τόσο πολύ το να έρθει από την Λιβαδειά ή την Λαμία στην Πάτρα , όσο ταλαιπωρείται το μόσχευμα να φύγει από εδώ, μέσα σε κάτι ψυγειάκια σαν αυτά, που κάνουμε πικ-νικ, με ταξί, με αεροπλάνα. Είναι αυτοί τρόποι μεταφοράς; 
 
Και νομίζετε ότι μέσα με παγοκύστες και τέτοια πράγματα, το μόσχευμα είναι σε καλύτερη κατάσταση, από ότι να το κρατήσουν σε συνθήκες εργαστήριου και να έρθει εδώ να του γίνει η μεταμόσχευση, και το μόσχευμα να φύγει από τον δότη και εντός μιας ώρας να πάει στον λήπτη;» διερωτάται ο κ. Πισιμίσης.
 
Επίσης ο διοικητής του ΠΓΝΠ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία και ένωση των δυνάμεων των δύο νοσοκομείων (Ρίου-Ιωαννίνων) και στηρίζει την σκέψη του αυτή  «γιατί να μονοπωλήσει η Αθήνα και δυο-τρία άτομα τις μεταμοσχεύσεις , όταν έχουμε τόσο εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό; Ίσως οι ακροατές αυτή την στιγμή να μην μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος το επιστημονικό, που υπάρχει κι εδώ , και στα Ιωάννινα, στο επίπεδο αυτό, έχουμε εξαιρετικούς καθηγητές , γιατι να πάει χαμένο αυτό το δυναμικό;»
 
Εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αντιδράσεις από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και από εργαζομένους, ύστερα από την απόφαση της διοίκησης όλοι να εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς οι υπόλοιπες πόρτες παραμένουν κλειστές και θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Μάλιστα οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν ύστερα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών , που καταγράφονται καθημερινά στις κλινικές του νοσοκομείου. 
 
 «Τώρα επαναστάτησαν αυτοί οι άνθρωποι που πήγε να μπει μια τάξη στο επισκεπτήριο και στους παραβατικούς , που μπαίνουν  μέσα; Μπουκάρουν μέσα 10 άτομα και κάνουν του κόσμου τις κλοπές , μας έχουν κλέψει ακόμη και τα τσεκούρια της πυρόσβεσης, γιατι είναι μεταλλικά και τα πωλούν. 
 
Χθες, που έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες, δεν ξέρω εάν το γνωρίζετε αλλά έγινε απόπειρα αρπαγής βρέφους εδώ μέσα. Η αστυνομία δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα γιατι κάνει ανακρίσεις…Μέχρι παιδιά πάνε να αρπάξουν, η πόρτα που θα κλείσει τους ενοχλεί; Δεν νοιάζονται καθόλου για την ασφάλεια των πορτοφολιών τους που αφήνουν στα γραφεία τους και χάνονται; Το νοσοκομείο πρέπει να φυλαχθεί», ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΠ.
 
Αυτό θα ισχύσει για λίγο χρονικό διάστημα , ίσως μέχρι την επόμενη εβδομάδα , όπου η διοίκηση αποφάσισε να τοποθετηθούν μηχανήματα με κωδικούς για να ανοίγουν οι πόρτες. «Εγώ θα βάλω και κάμερα και όποιος συλληφθεί να σπάει το μηχάνημα θα πάει μέσα για φθορά κρατικής περιουσίας. Κάπου πρέπει να μπει μια τάξη. Τόσα χρόνια μας βόλευε στο σύστημα και τώρα , που πάει να μπει μια τάξη αντί να το χαρούν αρχίζουν τις καταγγελίες;»
Ερωτηθείς εάν η όλη διαδικασία θυμίζει λίγο το γνωστό σε όλους μας reality «big brother» με τις κάμερες παρακολούθησης,  ο κ. Πισιμίσης απάντησε με μια γνωστή ατάκα, που είχε πει σε ελληνική ταινία, ο ηθοποιός  Διονύσης Παπαγιαννόπουλος «ας γίνει τότε American bar».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: