ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Τους παίρνουν την μπουκιά από το πιάτο!


Εργοδότες βάζουν τα χρήματα στους λογαριασμούς εργαζομένων και μετά... τα ζητούν πίσω!

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν τα Σωματεία Μαγείρων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων και Σερβιτόρων του Νομού Αχαΐας.


Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Σωματείων στα γραφεία τους έχουν φθάσει αναφορές από μέλη τους που εργάζονται σ’ επιχειρήσεις επισιτισμού της περιοχής οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα αφεντικά τους, τους βάζουν τον μισθό τους στο λογαριασμό τους και στην συνέχεια απαιτούν να τους επιστρέψουν μέρος αυτών των χρημάτων. Μέχρι στιγμής τα Σωματεία έχουν καταγράψει δύο περιστατικά στην Αχαΐα οι εκπρόσωποί τους όμως ανησυχούν ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις απλά οι εργαζόμενοι φοβούνται να καταφύγουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα καθώς απειλούνται να χάσουν τη δουλειά τους.
 

Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η αντιπρόεδρος του Σωματείο Μαγείρων Αχαΐας, Βασιλική Αλυκού. Όπως εξήγησε η κυρία Αλυκού η καταγγελία στην οποία προχωρούν είναι πολύ σοβαρή:
 

 «Έχουν φθάσει σ’ εμάς δύο καταγγελίες συναδέλφων είναι υποχρεωμένοι πλέον να βάζουν την μισθοδοσία στην τράπεζα και αν δεν το κάνουν είναι ποινικό αδίκημα οπότε ζητούν από τους εργαζόμενους να τους επιστρέψουν ότι θεωρούν ότι περισσεύει. Δηλαδή τη διαφορά του νόμιμου από αυτό που θα τους πλήρωναν αυτοί. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για εμάς. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες και φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά και όσο πάει θα οξύνεται το πρόβλημα. Υπάρχει η απειλή της απόλυσης, ο κόσμος φοβάται ειδικά αυτούς τους καιρούς που κάθε δουλειά που χάνεται δεν αντικαθίσταται, ο κόσμος είναι πολύ φοβισμένος.
 

Γι΄ αυτό κι εμείς κάναμε αυτές τις ενέργειες για να ενημερωθεί ο κόσμος και να στραφείς προς τα σωματεία του, υπάρχει η γραμμή υποστήριξης όπου μπορούν να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες για οποιοδήποτε εργοδοτικό πρόβλημα έχουν. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτά τα πράγματα να γίνουν καθεστώς. Θα βρουν τρόπο τα σωματεία να βοηθήσουν, το έχουν κάνει με πολλούς εργαζόμενους στο παρελθόν που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα τους, που δεν είχαν ένσημα κ.α.. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, να μην υποκύψουν στις απειλές. Επισιτιστικές μονάδες», σημείωσε η κυρία Αλυκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάτρα: «Μαφιόζοι» του Επισιτισμού απειλούν μαγείρισσες...
Δημοσίευση σχολίου