ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δεν μπαίνουμε καν σε συζήτηση για περικοπή συντάξεων

Αλλά και «δεν ωραιοποιούμε ούτε λέμε ότι τελειώνει η λιτότητα», αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος

«Αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα».


Τα παραπάνω  τονίζει  κυβερνητικό στέλεχος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ σημειώνει ότι «δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων».

Γιαυτό, στην κατάρτιση ενός νέου μηχανισμού έγκαιρων προβλέψεων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων των επομένων ετών συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη ενεργοποίηση μέτρων και αντιμέτρων από το 2019. 

«Το αν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος» ανέφερε  κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας ότι ο ισχύον κόφτης δημοσίων δαπανών καταργείται από το 2019.

Την ίδια ώρα, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα».
Ακόμη, πρόσθεσε πως «θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων».

Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει ή όχι συνέχιση της λιτότητας, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από το βήμα της Βουλής είναι χαρακτηριστική. «Δεν ωραιοποιούμε ούτε λέμε ότι τελειώνει η λιτότητα».

Σε αυτό το κλίμα, το κυβερνητικό στέλεχος προσέθεσε ότι «δεν λέμε ότι δεν υπάρχει λιτότητα αλλά ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ελλήνων διαπραγματευτών και των θεσμών, έγινε επισκόπηση όλων των ζητημάτων χωρίς να αναφερθούν συγκεκριμένα νούμερα.

Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός από τον Ευ.Τσακαλώτο ήταν ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: