ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Καμία περιοχή χωρίς την παρουσία του ΕΦΚΑ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής.



Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο και Γιώργο Πάντζα


Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου παρασχέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει χωρίς την παρουσία των υπηρεσιών του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ)
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο πραγματοποίησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Αττικής κκ Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιώργος Πάντζας, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την πρόταση του Υπουργείου αναφορικά με την παρουσία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ανατολική Αττική σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε Λαύριο και Ραφήνα σχετικά με το σχέδιο - πρόταση του νέου οργανογράμματος για τον ΕΦΚΑ, το οποίο κατά πληροφορίες προέβλεπε την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων σε Σπάτα και Άγιο Στέφανο αντίστοιχα.
Κατά την συζήτηση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού τοποθετήθηκαν και ανέδειξαν την δυσκολία και τα λειτουργικά προβλήματα που θα προκαλέσει ένας τέτοιος σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο, τόνισαν ότι το νέο οργανόγραμμα θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των πολιτών και των τοπικών κοινωνικών φορέων των εν λόγω περιοχών.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των Βουλευτών, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω πρόταση αφορά σε έναν σχεδιασμό υπό διαμόρφωση, που στόχο έχει την αποδοτικότερη και λειτουργικότερη παρουσία του Φορέα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Τόνισε δε ότι, και ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς διαβούλευση και συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Μάλιστα σημείωσε ότι η όποια μεταβολή σημειωθεί δεν θα αφορά σε υποκαταστήματα του ενιαίου φορέα που ήδη λειτουργούν, αλλά μόνο σε υπηρεσίες ασφαλιστικών ταμείων σε περιοχές που η παρουσία τους είναι πολλαπλή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει χωρίς την παρουσία των υπηρεσιών του νέου φορέα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στο Λαύριο όπου θα παραμείνει η διεύθυνση του ΙΚΑ, υπό την μορφή του ενιαίου φορέα προκειμένου να εξυπηρετεί άρτια τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αναφορικά δε με την περίπτωση της Ραφήνας διαβεβαίωσε ότι δεν θα μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες στον Άγιο Στέφανο, αλλά αντίθετα θα αναζητηθεί λύση εντός προσβάσιμης περιοχής πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Οι Βουλευτές, αφού ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την ενημέρωση που τους παρείχε σημείωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις επιδιώκεται η δημιουργία μεγάλης αναστάτωσης στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής παραπληροφόρησης, η οποία διαχέεται εντέχνως και αφορά σε υποτιθέμενους σχεδιασμούς του Υπουργείου που είναι μάλιστα και άμεσα υλοποιήσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: