ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πατρινό Καρναβάλι 2017: Δείτε φωτογραφίες


Κέφι και φαντασία στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Δείτε φωτογραφιες απο  Καρναβαλι πατρινο 2017 : Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ    ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Mπορεί η βροχή φάνηκε να φλερτάρει στην αρχή της Μεγάλης Παρέλασης της Κυριακής, ωστόσο αμέσως έδωσε τη θέση της στον καρναβαλικό οίστρο των χιλιάδων καρναβαλιστών που αποδείχτηκε απτόητος πυροδοτώντας το ιλιγγιώδες κέφι και την αυθόρμητη έκρηξη χαράς που πλημμύρισε την οδό Κορίνθου από την οδό Γούναρη έως την οδό Κιλκίς και βέβαια την πλατεία Γεωργίου, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι 30.000 καρναβαλιστές με χειμαρρώδη ορμή, ξέφρενο κέφι που ξεχείλιζε, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με την εξωστρέφεια και τον παροξυσμικό καρναβαλικό τους παλμό προσπέρασαν τη ρουτίνα της πραγματικότητας αφήνοντας στην άκρη έγνοιες και προβλήματα και μεταδίδοντας σε όλη την Πάτρα και την Ελλάδα, μέσω της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης της ΕΡΤ 2, στην οποία παρουσιαστές ήταν η Νατάσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς, μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για τη ζωή.

Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής άρχισε με επικεφαλής τους προέδρους και αντιπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τη Δημοτική Μουσική που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς και καρναβαλικά τραγούδια και τα άρματα του Δήμου Πατρέων που προσέλκυσαν τον θαυμασμό των θεατών. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (παγκοσμιοποιημένος Καπιταλισμός), που φέτος η είσοδός του στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» αναγγέλθηκε για πρώτη φορά με ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω μεγαλοπρεπούς επιβλητικής μουσικής και επιβραδύνοντας το βήμα της παρέλασης. Ακολούθησε το Άρμα της Βασίλισσας (κυψέλη με μέλισσες) που είχε υποδεχτεί τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Άντρια Παναγιωτοπούλου, το άρμα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών» εμπνευσμένο από το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις», το άρμα της ΚΕΔΜΟΠ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Χάρισε ζωή», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ποσειδώνας», «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένα Παπαγάλος», «Το Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» μαγνήτισαν τα βλέμματα των θεατών.

Η τρέχουσα επικαιρότητα, πολιτική και μη, ενέπνευσε το καρναβαλικό πνεύμα τόσο των αρμάτων του Δήμου όσο και των πληρωμάτων λαβαίνοντας απρόοπτες και συναρπαστικές μεταμορφώσεις, ενώ δεν έλειψαν και εμπνεύσεις και αφορμές από ένα ευρύτατο περιεχόμενο. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, εμπνευσμένα ότι φανταστεί ο νους, από ό,τι άγγιξε άλλοτε ανατρεπτικά και άλλοτε τρυφερά και με ευαισθησία, πάντοτε όμως με αυθεντική καρναβαλική διάθεση και χιούμορ το διεισδυτικό βλέμμα των πληρωμάτων.
Πέρα των εξαιρετικών στολών που φέτος παρουσιάστηκαν εξαιρετικά αναβαθμισμένες, εντυπωσίασαν τα υπέροχα καπέλα, οι ευρηματικές κατασκευές και βέβαια ο χείμαρρος της φαντασίας, του κεφιού, της ζωντάνιας και της φρεσκάδας που δεν γνώριζαν ηλικία.

Η αίσθηση γιορτής ήταν πανταχού παρούσα, σε συμμετέχοντες και θεατές.

Η φετινή παρουσία της νεολαίας αποστομωτική, δυναμική άφησε ανεξίτηλο το ίχνος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι κεφιού, χαράς και ελπίδας με το χιούμορ και την καρναβαλική έμπνευση των πληρωμάτων να χτυπάει κόκκινο. Ευρηματικότητα, φαντασία, αστείρευτος χορός κι ένα ποτάμι χρωμάτων, χαρούμενων διαθέσεων και εκπλήξεων πλημμύρισε την οδό Κορίνθου αλλά και τους γύρω δρόμους.

Στο τέλος της παρέλασης το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου άφηνε την πιο γλυκιά γεύση σε Πατρινούς και επισκέπτες προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους.
Αναμφίβολα η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής ήταν η κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Πατρινό Καρναβάλι ανήκει σε όλους. Η νεολαία της Πάτρας και της Ελλάδας πήρε τα ηνία στα χέρια της και στάθηκε όρθια δείχνοντας παράστημα και ήθος.

Με το τέλος της Μεγάλης Παρέλασης της Κυριακής όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγ. Νικολάου, όπου στις 9μμ θα ξετυλιχτεί η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και θα ανανεωθεί το ραντεβού για του χρόνου.


@Mynima-Hellas.com




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ δημου Πατρεων/Φωτογραφίες: http://mynima-hellas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: