ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Avaaz - ΝΙΚΗ! Φαρμακευτική κάνναβη


Η Μάια και η μητέρα της: «Ευχαριστούμε»
«Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη προς τα μέλη του AVAΑZ που στήριξαν αυτόν τον αγώνα. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από εμένα, τη Μάια και όλους τους ασθενείς!»
 
Τζάκι Πόιτρας, μητέρα της Μάιας

Νικήσαμε! Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το πράσινο φως για τη θεραπεία με φαρμακευτική κάνναβη!
 
40.000 αβαζίτες και αβαζίτισσες από όλη την Ελλάδα ενώσαμε τις φωνές μας με της μικρής Μάιας, που πάσχει από μια επικίνδυνη μορφή επιληψίας, για να ζητήσουμε να της δοθεί το δικαίωμα στη θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά.

Και τα καταφέραμε! Μαζί κερδίσαμε τη μάχη και δώσαμε ξανά ελπίδα στη μικρή Μάια και χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα.
 

 Πώς φτάσαμε εδώ:

Με τον ντόρο που δημιούργησε το ψήφισμά μας, τραβήξαμε την προσοχή των ΜΜΕ, φέραμε το θέμα στην επικαιρότητα και σπάσαμε τα ταμπού που έμπαιναν εμπόδιο στην επιστήμη και το δικαίωμα χιλιάδων ασθενών στη θεραπεία.«Η ιστορία της Μάιας έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό μέσω του Avaaz»
 
                                                                                                                                                  Η Αυγή

Παράδοση υπογραφών στον υπουργό
«Υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε χωρίς τους σκοταδισμούς και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος».
 
Α. Ξανθός, υπουργός Υγείας

Στη συνέχεια, βοηθήσαμε την Τζάκι και τους ασθενείς να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό. Αφού του παρέδωσαν τις υπογραφές μας, εκείνος δεσμεύτηκε να ξεκινήσει διαδικασίες και δήλωσε:

Και αυτό έκανε. Έδωσε αμέσως εντολή να συσταθεί επιτροπή επιστημόνων για να ερευνήσει το αίτημά μας. Και μόλις πριν λίγες μέρες, οι επιστήμονες του Υπουργείου έβγαλαν πόρισμα που αναγνωρίζει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης για συνανθρώπους μας με HIV/AIDS, επιληψία, χρόνιο πόνο, καρκίνο κ.ά. και προτείνει τη χορήγησή της σε ασθενείς στην Ελλάδα.


«Οι 40.000 υπογραφές έδειξαν στο υπουργό ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο ενήμερη, αλλά και έτοιμη να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα».
 
Τζάκι Πόιτρας, μητέρα της Μάιας

Αυτή η νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα των ασθενών για το δικαίωμα στη θεραπεία, και μια τρανταχτή απόδειξη της δύναμης που έχουμε όταν συσπειρωνόμαστε! Αλλά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να σπάμε τις απολιθωμένες κοινωνικές προκαταλήψεις που μπαίνουν εμπόδιο στους νόμους της φύσης και την πρόοδο της επιστήμης.

Με ενθουσιασμό για όλα όσα καταφέρνουμε μαζί,
Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

----------------------

ΥΓ. Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε στα «Ψηφίσματα Πολιτών» του Avaaz. Μπορείς να ξεκινήσεις και να κερδίσεις τη δική σου εκστρατεία πάνω σε ένα τοπικό, εθνικό ή παγκόσμιο θέμα που σε απασχολεί, πατώντας εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Η θεραπεία της Μάιας – Avaaz
https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter/

Πράσινο φως για τη χρήση θεραπευτικής κάνναβης – Τα Νέα
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5427895/

Υπογράφουμε ώστε η μικρή Μάια, που πάσχει από επιληψία, να μπορεί να λαμβάνει θεραπεία με ιατρική κάνναβη – TV Χωρίς Σύνορα
http://tvxs.gr/news/ellada/ypografoyme

H δραματική έκκληση μιας μητέρας να χορηγηθεί ιατρική κάνναβη στην κόρη της και ο υπουργός Υγείας – Το Ποντίκι
http://www.topontiki.gr/article/167480/

Γονείς παιδιών με επιληψία ζητούν το δικαίωμα στη θεραπεία με ιατρική κάνναβη – Η Αυγή
http://www.avgi.gr/article/10840/6473655/


Jackie Poitras, μια «Μαμάκα» για την κάνναβη! – LiFO
http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/99767
Δημοσίευση σχολίου