ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σε εκκρεμότητα ο Φορέας του Φράγματος Πείρου


Για την στασιμότητα που παρατηρείται αναφορικά με τη δημιουργία του Φορεά που διαχειριστεί το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός. 
 
Πρόκειται για ένα έργο που κοστίζει περίπου 240εκ. ευρώ και θα καλύψεις τις ανάγκες ύδρευσης της Βιομηχανικής Περιοχής, της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερύμανθου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής οι εργασίες βρίσκονται μεν στο τελικό στάδιο, απομένει μόνο ένα 5%, ο εργολάβος όμως έχει κάποιες οικονομικές απαιτήσεις οι οποίοι, αυτή την στιγμή, δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την πολιτεία.
 
«Είναι σε φάση για να οριστικοποιηθεί και να προχωρήσει η ιστορία αυτή. Ξέρετε τις καθυστερήσεις που γίνονται σε τέτοια έργα, μερικές φορές, και οι οποίες δημιουργούν κάποια προβλήματα. Όμως το θέμα του Φορέα Διαχείρισης είναι ανεξάρτητο. Θα μπορούσε ήδη να έχει συγκροτηθεί εάν υπήρχε από την περιοχή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια ομόθυμη στάση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Όπως όμως γνωρίζετε υπάρχει κατά βάση η αντίρρηση του Δήμου Πατρέων να μπει μέσα στον Φορέα Διαχείρισης και αυτό δημιουργία, εξ΄ όσων έχω καταλάβει κάποιες αμφιβολίες και στους άλλους δύο μικρότερους Δήμους (Δήμος Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου) διότι πραγματικό ο Δήμος Πατρέων με την ΔΕΥΑΠ διαθέτει ένα δυναμικό με υψηλή τεχνογνωσία, με προσωπικό το οποίο μπορεί να χειριστεί τέτοιους φορείς.
 
Ο Δήμος Πατρέων έχει άρνηση να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι Διαδημοτικός ή Διαβαθμιδικός, να συμμετάσχει δηλαδή και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εκεί νομίζω έχει κολλήσει το όλο θέμα. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό γιατί και να ολοκληρωθεί το έργο εάν δεν υπάρχει φορέας να το παραλάβει και να το διαχειριστεί θα είναι δώρον άδωρον…», προσέθεσε ο κ. Σπαρτινός.
 
Όσον αφορά τώρα το σκέλος της λειτουργίας του Φράγματος και της καθημερινής του συντήρησης και κατά πόσο αυτό μπορεί να το σηκώσει από μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Σπαρτινός επικαλέστηκε μελέτες από το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο οι οποίοι δείχνουν ότι:
 
«Αυτό το κόστος δεν είναι περισσότερο από ότι πληρώνουν οι Δήμοι αυτοί στη ΔΕΗ για να κάνουν γεωτρήσεις προκειμένου να συμπληρώνουν ήδη εδώ και χρόνια τις ανάγκες υδροδότησης.  Άρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα κόστους. Αυτό που φοβόνται ότι εάν συμβεί κάποια μεγάλη ζημιά στο φράγμα, αυτό οπωσδήποτε θα είναι καλυμμένο από το κράτος. Το κόστος όμως της λειτουργίας του και της καθημερινής του συντήρησης μπορούν να το αναλάβουν και από ότι έχω καταλάβει και το κράτος, ξεκινώντας όλη αυτή η ιστορία είναι διατεθειμένο να συμβάλει το πρώτο διάστημα με ένα κόστος εκκίνησης λειτουργίας του Φράγματος και του Φορέα.
 
Η όλη ιστορία είναι για το Δήμο Πατρέων που μιλά για το «χαράτσωμα του λαού κ.α.», αυτό δεν στέκει, διότι εάν δεν ήθελε να χαρατσώνει το λαό και τώρα που η ΔΕΥΑΠ κάνει τη διαχείριση, μπορεί να δώσει δωρεάν το νερό; Όχι δεν μπορεί να το κάνει. Άλλο να κάνει μια κοινωνική πολιτική… αυτό μπορεί να συνεχίσει να γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: