ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θωμάς Λιακουνάκος και 10 υπηρεσιακοί του ΕΣ στο εδώλιο

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ανατεθεί στους Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Για κατάχραση δημοσίου χρήματος από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι από την εταιρία ΜπόινγκΤην παραπομπή σε δίκη 11 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Σ.Λογοθέτης για τη σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, που απορρέει από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache) από την εταιρία Μπόινγκ (Boeing).

Σύμφωνα με τη δικογραφία η υπόθεση αφορά «ζημιογόνα, σύμβαση επί αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπογράφηκε με αφορμή την προμήθεια -για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού- των ελικοπτέρων έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή των κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, με τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που ο Σ. Λογοθέτης κρίνει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στο ακροατήριο, πλην του επιχειρηματία είναι ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, αλλά και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ανατεθεί στους Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελείς, η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της νομοθεσίας αλλά και των κατευθυντήριων οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη δικογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι στην επίδικη σύμβαση προβλεπόταν υποκατασκευαστικό έργο το οποίο είχε προσδιοριστεί σε ποσό κατά 14 εκ. ευρώ χαμηλότερο με το κόστος που απαιτούσε ο νόμος, ενώ η αναπροσαρμογή της σύμβασης έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι χαμηλότερη κατά 2,5 εκ. ευρώ. Τα ποσά αυτά προσμετρώνται στη ζημιά του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Δημοσίευση σχολίου