ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση στο Πεδίον Άρεως με μεταφερόμενους

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί παράλογες απαιτήσεις όπως την πρόταση της Γερμανίας για επιβολή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για δέκα έτη.





Τα συνδικάτα κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη τη χώρα. Εκεί προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι επαρχιακων ΕΚ, που  μεταφέρθηκαν με λεωφορεία.

Διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα και αποδυναμωμένες οι ηγεσίες του οδηγήθηκαν σήμερα σε γενική απεργία ΓΣΕΕ,  ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως - Η ΓΣΕΕ με συγκεντρώσεις σε Αθήνα (Πεδίο Άρεως), Θεσσαλονίκη (ΕΚ Θεσσαλονίκης) με πορεία έως το Υπ. Μακεδονίας-Θράκης και Ηράκλειο - Το ΠΑΜΕ κάλεσε στις 10.30 στην Ομόνοια και σε συλλαλητήριο και κατά πόλεις συγκεντρώσεις. Επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ που ακολούθησε από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα, ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποιος και έκανε δηλώσεις κατά της κυβέρνησης και διακήρυξε ότι η μόνη λύση είναι το ΚΚΕ.

Η ΑΔΕΔΥ σε διαφορετικό μήκος κύματος μετείχε στην συγκέντρωση του Πεδίου Άρεως. 

Δεν αποδέχεται μέτρα με τά το 2018 η κυβέρνηση

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τη Β αξιολόγηση πραγματοποίησε χθες 7-12-2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση  του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αποδεχτεί μέτρα μετά το 2018 καθώς επίσης και να προασπίσει τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικές  πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ευ. Τσακαλώτος αναλύοντας την απόφαση του τελευταίου Eurogroup  στο πολιτικό συμβούλιο  χαρακτήρισε επιτυχία την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί παράλογες απαιτήσεις όπως την πρόταση της Γερμανίας για επιβολή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για δέκα έτη.

ΓΣΕΕ απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Από την άλλη πλευρά, η ΓΣΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι καλεί για απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που συνεχίζονται. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην «καρδιά» των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, μετά τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους εξέδωσε και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ τονίζει ότι «η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του 'Αρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία».

ΑΔΕΔΥ: Αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση 

Το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔY ματωμένο από τον εμφύλιο σπαραγμό, που το οδήγησε στη μετατροπή του σε είδηση του αστυνομικού δελτίου συμβάντων, αποφάσισε τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Δημόσιου στη σημερινή πανεργατική απεργία. 

Σε ανακοινωσή του αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση, σε συμφωνία με το κουαρτέτο, ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης». «Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ».

Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική απεργία σήμερα, στις 10:30 π.μ., στην Ομόνοια». Η προσυγκέντρωση, όπως γνωστοποίησε, έγινε στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Στην απεργία συμμετε΄κιχαν ακόμη η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΟΤΟΕ, η ΠΝΟ, καθώς και η ΕΙΝΑΠ.

Η ΠΝΟ θα αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Η ΠΝΟ θα αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ειδικότερα όσον αφορά την Κρήτη όπου τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα κινδυνεύουν από την απεργία. Σήμερα το πρωί έφθασε στον Πειραιά πλοίο με προϊόντα προερχόμενα από την Κρήτη, ενώ ήδη έχουν καταφθάσει και οι μαθητές που είχαν μείνει αποκλεισμένοι στο νησί. 

Αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου μάλιστα δεν έλειψε η ένταση και οι φραστικές αντιπαραθέσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται παραταγμένοι στην είσοδο. Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των αγροτών, συναντήθηκαν τελικά με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη. Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: