ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Ο κ. Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία


Την εκτίμηση του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει πλέον ο κ. Σόιμπλε την πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Το ασφαλιστικό έκλεισε στην α’ αξιολόγηση εξήγησε ο αν. υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι δύο μόνο παίκτες είναι αυτοί που «βάζουν θέματα», το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, «οι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού που δεν θέλουν τη Ευρωζώνη όπως είναι τώρα αλλά πολύ μικρότερη, ενδεχομένως, ακόμα, να ευαγγελίζονται εξόδους χωρών».

Δύο πολιτικές σταθερές η μία είναι απέχθεια σε οτιδήποτε αριστερό υπάρχει στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο η Κεντροαριστερά οργανώνει μια αντίθετη στρατηγική σε συνδυασμό και με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. «Ο κ. Σόιμπλε θέλει μια πυρηνική Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος εξηγώντας ότι υπάρχει «προσπάθεια υπονόμευσης σε οτιδήποτε αριστερό υπάρξει στην Ευρώπη».

Καλούμενος να σχολιάσει το άρθρο του κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι ενώ είναι κοινή η εκτίμηση τους για «ακραίους κύκλους στην Ευρώπη που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση» ωστόσο ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει κυρίως γιατί:  «η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έχει πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ελέγχει σε μεγάλο βαθμό, το Eurogroup που είναι ένα μη θεσμικό όργανο, αλλά δεν ελέγχει το Συμβούλιο των Αρχηγών, νομίζω ότι δεν είναι καν η άποψή του που κυριαρχεί στη Γερμανία.

«Κωμικό όσοι υπερακοντίζουν για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων να μέμφονται την κυβέρνηση για συμμόρφωση»


Στην κινδυνολογία ότι «θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» απάντησε λέγοντας ότι «τα χρήματα δόθηκαν και δεν μπορούν να παρθούν πίσω» ενώ όπως υποστήριξε έχει προνοήσει η  κυβέρνηση, ώστε αν οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά, δεν αποδειχθούν, τόσο ακριβείς να μην υπάρξει ζήτημα ενεργοποίησης του κόφτη.

Επιπλέον ο αν. υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι δεν χρειαζόταν καμία «έγκριση» από τους δανειστές για να δοθεί η εφάπαξ παροχή στους συνταξιούχους, ωστόσο ενημέρωση υπήρξε, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι αν υπάρξει και του χρόνου υπεραπόδοση εσόδων, η παροχή θα ξαναδοθεί.
«Ελαφρώς κωμικό αυτοί που υπερακοντίζουν για τη λήψη ακόμα περισσότερων αυστηρότερων μέτρων όπως ακούστηκε από τον κ. Γεωργιάδη, αλλά δυστυχώς και από τον κ. Μητσοτάκη,  να μέμφονται την κυβέρνηση για υπερβολική συμμόρφωση» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. για την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν θέλαμε να δώσουμε λαβές σε αυτούς που ουσιαστικά θέλουν το κακό της χώρας και σε αυτό διαφοροποιούμαστε από την αξιωματική αντιπολίτευση» εξήγησε προσθέτοντας ότι η επιστολή έχει σκοπό να αδρανοποιήσει την πρόθεση των ακραίων κύκλων κυρίως του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, να προκαλέσουν εμπόδια στη συζήτηση για το χρέος και για την αξιολόγηση.

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: