ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλυπτική διαλογική συζήτηση Παππά στην Πάτρα


«Να πάρεις κεφάλια σύντροφε υπουργέ, να αλλάξεις εκπομπές, χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις» ήταν η προτροπή του Ηλία Γρηγόρη προς τον Ν. Παππά.



Απάντησε στις ανησυχίες που ετέθησαν υπό μορφή ερωτημάτων από το ακροατήριο που παρακολούθησε την ομιλία του


Η τακτική της ΕΡΤ, η γραφειοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι λίστες φοροφυγάδων και η νότια χάραξη του σιδηροδρομικού δικτύου Πατρών-Πύργου, αλλά και η Παναχαϊκή Συμμαχία ήσαν θέματα που κυρίως ετέθησαν από τους παραβρισκόμενους στην ομιλία Ν. Παππά στην αίθουσα του Ε&ΕΣΠ, κατά τον διάλογο που ακολούθησε ο Υπουργός και έδωσε απαντήσεις.
Η όλη διαλογική συζήτηση ήταν αποκαλυπτική της εφεκτικότητας που διέκρινε τον Υπουργό Επικρατείας.
- Είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της ΕΡΤ; έθεσε το ερώτημα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ηλίας Γρηγόρης, που καταλόγισε έλλειμμα επικοινωνίας στην στρατηγική του κόμματος, γι αυτό πρότεινε στον υπουργό:
- «Να πάρεις κεφάλια σύντροφε υπουργέ, να αλλάξεις εκπομπές, χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις».
Και τούτα διότι, όπως διευκρίνισε ο Ηλίας Γρηγόρης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών, κάνει κάτι ανάλογο, που έκαναν οι μπολσεβίκοι πριν εκατό περίπου χρόνια. Τέρμα η κυβέρνηση του αραμπά!».
Και η απάντηση του Υπουργού:
-Η ΕΡΤ δεν υπάρχει για να αναπαράγει την κυβερνητική γραμμή. Είναι θέμα το τι κάνουμε εμείς. Κι εμε'ος οφείλουμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Οι προηγούμενοι έδιωξαν τον Αρβανίτη, γιατί είχε διαφορετική άποψη. Αυτό θέλουμε;
(Σ.σ.: Κ. Αρβανίτης: Σημερινός διευθυντής του  Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 107,7»).
Η ΕΡΤ στα μεγάλα γεγονότα είναι μέσα επιθυμούμε επανάληψη παλαιών πρακτικών ή προστασία της δημόσιας τηλεόρασης;
Η ΝΔ θέλει να αποχωρήσει από το Συμβούλιο επειδή η ΕΡΤ έπαιξε το σποτ τη εφημερίδας «Docoumento». (ΒΛΕΠΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δανεικά… κι έχει ο Θεός).
Κι εμένα όταν κάποιες φορές ακούω σχολιαστή μού 'ρχεται να του τα πω χύμα και τσουβαλάτα, αλλά, θα κάνω εγώ αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, που έπαιρναν ένα τηλέφωνο κι έλεγαν απολύστε τον;

Κ. Κόντης, πρόεδρος του κουμβητηρίου Πεπανός.
Επίσης ο διευθύνων του κολυμβητηρίου Πεπανός Κώστας Κόντης έθεσε το παράπονό του για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που ελέγχεται από το βαθύ κράτος των προηγουμένων κυβερνήσεων, από στελέχη που τα νοιάζει το πως «θα τα αρπάξουν».
«Μία μελέτη που έχουμε κάνει για το Κολυμβητήριο, με έξοδα δικά μας, καθυστερεί στην ΓΓΑ επί τέσσερις μήνες» κατήγγειλε.
Μεγάλη υπόθεση ο κρατικός μηχανισμός απάντησε ο Ν. Παππάς, που προσέθεσε πως υπάρχει αρμόδιο όργανο που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις και παρέπεμψε ο Κ. Κόντη σε αυτό.

Ο Γιάννης Καλλίτσης, άνθρωπος των κινημάτων για τις κεραίες έθεσε το ζήτημα επισημαίνοντας πως μας περιβάλλουν κεραίες από παντού. Κι εμείς τι κάνουμε;
Και πρότεινε: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκού τύπου κεραίες που εκπέμπουν 00,02 έναντι των ελληνικών που είναι σαφώς μεγαλύτερων εκπομπών.
Ο κ. Ψυχογιόπουλος έθεσε το ζήτημα των λιστών και ερώτησε:
«Θα βγάλουμε στην επιφάνεια τα πολιτικά πρόσωπα που είναι στις λίστες;. Αυτό είναι που ζητάει ο απλός πολίτης και περιμένει».
Ακόμη από το ακροατήριο ερωτήθηκε ο υπουργος για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα αγροτικά κινήματα και την έλλειψη επαρκών οργανώσεων, που θα μιλήσουν για τα κατακτηθέντα από τους αγρότες και όσα προσφέρει η κυβέρνηση.
Ακόμη έγινε αναφορά για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Ν. Παππάς υπενθύμισε: Περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ και θα προχωρήσουμε. Και υπόψη, εμάς δεν μας «κρατάει» κανένας!

Στην πρώτη σειρά μπροστά δεξιά ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος ο πρώην δήμαρχος Δύμης Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι εμείς τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε εσάς για να γίνεται υπουργοί και είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε στην κυβέρνηση της  Αριστεράς, που έδωσε το βοήθημα στους συνταξιούχους και έπρεπε και στους ανέργους, αλλά στο ζήτημα της Νότιας χάραξης, που διαμελίζει περιοχές ολόκληρες, όπως το ήθελε το Μπομπολέικο, ζητάμε να ακουστούμε. Ως δήμαρχος της περιοχής έχουν περάσει από μπροστά μου πλειάδα υπουργών. Δεν θέλω να έχω την ίδια αντιμετώπιση που είχα με τους άλλους, κατέληξε.
Και η απάντηση Παππά ήταν:
Η κατάτμηση του έργου δίνει την δυνατότητα διαβούλευσης με τους φορείς πριν την έναρξή του, ώστε να προληφθούν αστοχίες που γίνονται κατά την μελέτη. Συζητείστε το με τους υπευθύνους και θα βρείτε λύση. 
Αυτό φυσικά ισχύει και για το υπόγειο πέρασμα του τρένου από την  Πάτρα καθώς συγκεχυμένες πληροφορίες για τον τρόπο που θα περάσει δημιουργούν αλαλούμ. Πάντως φαίνεται πως θα επιλεγεί η μερική υπογειοποίηση, που θα αφορά το κυρίως αστικό τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγ. Διονυσίου μέχρι αυτόν του Αγ. Ανδρέα.
Και το κλου του διαλόγου ήταν η παρουσία κοκκινόσκουφου οπαδού της Παναχαϊκής Συμμαχίας που έλαβε μέρος στο διάλογο, αλλά κατ΄ ιδίαν με τον υπουργό και άνευ μικροφώνου, που απ' ότι μπορούσε κανείς να συμπεράνει ήταν η συγκατένευση του Ν. Παππά στο αίτημα για διευθέτηση των δανείων της Παναχαϊκής, ώστε να μην τα φορτωθεί η Παναχαϊκή Συμμαχία και... λυγίσει πριν την ώρα της!
Τώρα το πως ένας Παναθηναϊκάκιας τα βρήκε με έναν κοκκινόμαυρο της Συμμαχίας, παραμένει ένα ερώτημα κι αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: