ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Νέα δίωξη σε βάρος της πρώην προέδρου Κίρσνερ

Κατηγορίες σε βάρος της τέως προέδρου της Αργεντινής (2007-2015) Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, απήγγειλε δικαστής του Μπουένος Άιρες, η οποία φέρεται να ευνόησε επιχειρηματία που συνδεόταν με την ίδια ώστε να του ανατεθούν δημόσιες συμβάσεις.


Ο δικαστής Χουλιάν Ερκολίνι άσκησε δίωξη σε βάρος της πρώην προέδρου για «σύσταση και συμμορία», «παράβαση καθήκοντος» δίνοντας «εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι του ύψους των 600 εκατ. δολαρίων», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η Κ.Κίρσνερ, η οποία αντιμετωπίζει ήδη δίωξη για υπόθεση κερδοσκοπίας, έκανε λόγο για «δόλιο πολιτικό ελιγμό» σε βάρος της.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αργεντινής τη βαρύνουν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση στον επιχειρηματία Λάσαρο Μπάες αναφορικά με την ανάθεση συμβάσεων δημοσίων έργων στην επαρχία Σάντα Κρους, το οποίο αποτελεί πολιτικό της προπύργιο στην Παταγονία.

Πέραν της πρώην προέδρου κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον του τότε υπουργού Σχεδιασμού της κυβέρνησής της, Χούλιο δε Βίδο.

Ο Λάσαρο Μπάες, επικεφαλής κατασκευαστικής εταιρείας δημοσίων έργων, φυλακίστηκε τον Απρίλιο. Θεωρείται πως συνδεόταν στενά με τον Νέστορ Κίρσνερ (πρόεδρο της Αργεντινής από το 2003 ως το 2007) και την Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ πλουτίζοντας κατά τη διάρκεια των τριών θητειών του ζεύγους στην εξουσία.

«Δεν είμαι φίλη ούτε έχω κάποια σχέση με τον Μπάες», τόνισε η 63χρονη Κίρσνερ απευθυνόμενη στον δικαστή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: