ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βραζιλιάνος αστυνομικός κρατείται για το φόνο πρέσβη

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ αναχωρεί για τη Βραζιλία

Ένας αστυνομικός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή της Ελλάδας Κυρ. Αμοιρίδη (φωτογραφία) στην Μπραζίλια, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη, με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, 29 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, ένα προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται. Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιοιποιεί το ΑΜΠΕ, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: