ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σωβρακομποναμάδες για το καλό του... εθίμου



Φαράσια, καλαθάκια, πιατάκια, πήλινα και ότι καλό μπορεί να σκεφθεί κανείς θα πωλείται τις ημέρες αυτές για την ικανοποίηση των μικρών που θα τους τα κάνουν μποναμά οι... μαμάδες, οι οποίες συνάμα θα επωφεληθούν της αγοράς, πάντως όχι αηβασιλιάτικων παιχνιδιών!





Σπαράσσονται
από τα Σάυλωκ

ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ», ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ!


Οι Μποναμάδες για το καλό της χρονιάς και την τήρηση του εθίμου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Πελετίδη φέτος έγιναν... σώβρακα για τους σερνικούς και μπέιμπιντόλ για τις κυρίες. Έτσι με την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, που εντοπίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Πατρέων,  διαπιστώνεται πως στην πόλη η ανάπτυξη προχωρεί με ταχείς ρυθμούς. Ήτοι τούτη η διαπίστωση ωθεί τους υπευθύνους να ομιλούν για... σωβρακοεπανάσταση στην Οικονομία, αφού του Εθνικό Προϊόν είναι αυξημένο πέραν πάσης προσδοκίας! 
Διότι όταν ο Δήμος Πατρέων μοίραζε τις άδειες για μποναμάδες είχε φροντίσει το ζήτημα, έτσι ώστε να βγαίνει στο ικάντι ο επαναστατημένος λαός των πολυτέκνων, να παίρνει το μερίδιό του ο καθείς και μετά να ακολουθεί το σφυρί της δημοπρασίας. Και κάπως έτσι για το 2016 γράφονται οι... λαμπρές σελίδες ιστορίας στην Ανάπτυξη της πόλης, όταν άλλες πόλεις με μικρότερη παράδοση στο έθιμο έχουν δημιουργήσει ολόκληρο πολιτιστικό προϊόν, που μάλιστα προβάλλεται από ιστοσελίδες των ημερών.
Από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών το Istologio G. Mosxou έλαβε κοινοποιημένη την επιστολή  η οποία εστάλη σήμερα 27/12/2016, στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πατρέων κ. Παναγιώτη Μελά, για την άσκηση του περίφημου υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προσωρινού χαρακτήρα, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (τους γνωστούς «Μποναμάδες»).
Το  εν λόγω έγγραφο έχει επίσης σταλεί  σε όλους τους  αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητοι  έλεγχοι για την εξασφάλιση των νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς, που παραβιάζονται καταφανώς αφού είναι ξεκαθαρισμένο ότι οι μποναμάδες δεν αφορούν πώληση άλλων ειδών, όπως αυτά που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.
Οι φωτογραφίες δε, μιλούν από μόνες τους. Αρκεί να υπάρξουν τα ευήκοα ώτα των υπηρεσιών!

Στην επιστολή προς Μελά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Κύριε Αντιδήμαρχε,
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1024/14-12-2016 οι άδειες που χορηγήθηκαν για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, προσωρινού χαρακτήρα, είναι προσωποπαγείς, αμεταβίβαστες και αντιστοιχεί μία άδεια για κάθε φυσικό πρόσωπο.
Τα πωλούμενα είδη, όπως ορίζει η απόφαση είναι: Χριστουγεννιάτικα στολίδια και είδη διακόσμησης, παιδικά παιχνίδια, μπαλόνια, υλικά περιτυλίγματος δώρων, είδη δώρων, ζαχαρώδη προϊόντα.
Επειδή διαπιστώσαμε ότι πωλούνται είδη πέρα των οριζομένων όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη κλπ παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε σε ελέγχους και απομακρύνετε όσους παραβαίνουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».



Δεν υπάρχουν σχόλια: