ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Κυβερνητικό καλειδοσκόπιο



Για την συνέντευξη Μητσοτάκη στο ΑΠΕ

Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 3.370 λέξεις για να μας πει, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει άβυσσος. Συμφωνούμε απόλυτα!
- Μας χωρίζει άβυσσος γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι σήμερα πήραν την εφάπαξ 13η σύνταξη, ενώ η ΝΔ τους γύρισε την πλάτη της μόλις… φτερνίστηκαν οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.
- Μας χωρίζει άβυσσος γιατί η κυβέρνηση μάχεται για την επαναφορά της ευρωπαϊκής κανονικότητας στην αγορά εργασίας με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης και η ολιγομελής ελίτ συμφερόντων που συσπειρώνεται γύρω του, χαρακτηρίζουν «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».
- Μας χωρίζει άβυσσος γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός των απολύσεων, έχει το θράσος να μιλά για ανεργία. Την ώρα που μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει επιτύχει να την ρίξει από το 27% που την παρέλαβε στο 23% και εργάζεται για την περαιτέρω αποκλιμάκωσή της.
- Μας χωρίζει άβυσσος διότι ο κομιστής της «αλήθειας», κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται κοινός συκοφάντης. Αναπαράγει τα ψέματα περί δέσμευσης της κυβέρνησης για πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, τα οποία ακόμα και ο κ. Βρούτσης που «αποκάλυψε», δεν τόλμησε να επαναλάβει. Πέραν του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030, δέσμευση την οποία ανέτρεψε η σκληρή διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να διαβάζει λίγο καλύτερα τα «ντοκουμέντα» που του φέρνουν τα… λαγωνικά του για να μην γίνεται ρεζίλι.
- Μας χωρίζει άβυσσος, διότι την ώρα που η Ελλάδα διασώζει την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης και βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χωρίς ντροπή την ακραία ρητορική των χωρών του Βίζενγκραντ.
- Μας χωρίζει άβυσσος γιατί ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, κερδίζοντας διαρκώς συμμάχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ματαιοπονεί και αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή της χώρας…

Για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα)

Επιδίωξή μας είναι να κλείσει εγκαίρως και η δεύτερη αξιολόγηση με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί και βεβαίως να καταφέρουμε να βγούμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία, για να δώσουμε και στον ελληνικό λαό, γιατί ξέρετε πολλές φορές οι οικονομικοί δείκτες, είναι σημαντικοί αλλά πρέπει να αντανακλούνται και στο επίπεδο της ευημερίας και στο επίπεδο της αισιοδοξίας που αφορούν τους πολίτες μιας χώρας γιατί αυτοί διαμορφώνουν την οικονομία. Και είναι βέβαιος ότι αυτό θα το καταφέρουμε, διότι η Ελλάδα έχει πλέον τα θεμελιώδη στοιχεία που την θέτουν στο μονοπάτι της αυτόνομης εξόδου μέσα στο 2017 στις αγορές χρήματος.


Για την κατάσταση της οικονομίας (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα)

 Η χώρα μας μετά από 7 χρόνια συνεχούς και σχεδόν αδιάλειπτης ύφεσης που κόστισε στην ελληνική οικονομία τη συρρίκνωση του ΑΕΠ σχεδόν κατά το ένα τέταρτο και κόστισε στην ελληνική κοινωνία την εκτόξευση της ανεργίας από το 7% στο 27%, όταν παραλάβαμε το 2015. Η χώρα μας, λοιπόν, μετά από 7 χρόνια βαθειάς ύφεσης, σήμερα όπως είπα πιο πριν βρίσκεται στο κατώφλι της ανάπτυξης. Η κατάσταση αρχίζει να αναστρέφεται θεμελιακά. Ήδη από το 2016 ανακτήσαμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, πραγματοποιήσαμε μια αξιόπιστη δημοσιονομική προσαρμογή υπερκαλύπτοντας τους στόχους, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για πρωτογενή πλεονάσματα και ομαλοποιήσαμε τις ανισορροπίες του παρελθόντος ως προς το εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

- Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η Ελλάδα το 2017 όχι απλά επιστρέφει στην ανάπτυξη αλλά επιστρέφει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς για τα ελληνικά δεδομένα. Οι προβλέψεις είναι για 2,7% ανάπτυξη το 2017 και 3,1% ανάπτυξη το 2018.

Για το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα)

Σε πρωταρχικό στάδιο το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, θα συγκεντρώσει χρηματοδοτικούς πόρους 260 εκ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κεφάλαια, από κρατικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Χάρη στις συνέργειες και τις συμμετοχές που διευκολύνει με τις ελληνικές τράπεζες, τους διεθνείς επενδυτές, το πρόγραμμα Γιούνκερ καθώς και τη δυνατότητα μόχλευσης που έχει, ο αντίκτυπός του στην πραγματική οικονομία αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. Ευρώ. Η αποκλειστική του στόχευση προς μικρές και καινοτόμες επιχειρήσεις βοηθά τη μετάβαση του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου προς ένα σύγχρονο και εξωστρεφές πρότυπο.


Για το κείμενο του ΔΝΤ (απάντηση της εκπροσώπου της Κομισιόν)

Συνεχίζουμε να είμαστε βέβαιοι για τις πηγές των δεδομένων μας και πιστεύουμε ότι οι ουσιώδεις συζητήσεις για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων είναι πιο χρήσιμο να γίνονται στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

Για τους συμβασιούχους των Δήμων

Μέσω βουλευτικής τροπολογίας στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη”, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προχωράει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις. Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

 
Απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τα νηπιαγωγεία

Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Συνεπώς, με εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι η Ένωσή σας επιθυμεί να θέσει εν αμφιβόλω -μεταξύ άλλων- και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Σ.τ.Ε) που, όπως γνωρίζετε, έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το συγκεκριμένο θέμα. Εκτιμώ ότι κάθε συζήτηση επί του συγκεκριμένου είναι εντελώς περιττή και δεν προτίθεμαι να τη συνεχίσω. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Ενισχύσεις 500.000 ευρώ για τον καθαρισμό των φρεατίων (ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών)

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις ύψους 500.000,00 ευρώ, για το έτος 2016, στους Δήμους του Νομού Αττικής, προκειμένου οι ΟΤΑ να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως τον καθαρισμό των φρεατίων και των αγωγών μεταξύ των φρεατίων και του κεντρικού αγωγού, τον έλεγχό τους για τυχόν φθορές, και τη συντήρηση ή την επισκευή -όπου κρίνεται απαραίτητη- των σχετικών υποδομών. Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για το θέμα.


Για το δίκτυο διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο (ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης)

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τα έργα:
* “Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Ελασσόνας”, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και
* “Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορίνθου”, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: