ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο



Δήλωση του Ευκ. Τσακαλώτου για την επιστολή στους θεσμούς

Η ΝΔ στην αρχή υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους. Στη συνέχεια, μόλις μίλησε με ακραίους κύκλους, είπε ότι καταστρέφουμε τη χώρα και εκτροχιάζουμε το πρόγραμμα. Την επόμενη γελοιοποιήθηκε στη Βουλή ψηφίζοντας "παρών" και δηλώνοντας ότι συνταξιούχοι προσεγγίζουν στελέχη της για να τους δηλώσουν ότι δεν έχουν ανάγκη τη 13η σύνταξη! Αργότερα παρακαλούσαν να μην ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, που οι ίδιοι πριν ένα μήνα χαρακτήρισαν αστεία.


Και μετά τη ψυχρολουσία της ΝΔ -παραμονή Χριστουγέννων, ενεργοποιήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- επιμένει να ζητά μια επιστολή, της οποίας το πλήρες περιεχόμενο γνωστοποίησα με ευθύνη και εντιμότητα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε πως δεν είναι πολιτικά ορθό να δίνεις πρώτα στα ΜΜΕ και κατόπιν στους αποδέκτες μια επίσημη επιστολή.

Επειδή, όμως, από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε εδώ την επιστολή.


Για την αντίδραση της ΝΔ (άτυπο Σημείωμα Μαξίμου)

Η "συμμαχία των προθύμων", αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά. Προσπαθεί με ψέματα να καλύψει τη γύμνια της και τις προσπάθειες που έκανε για να μην στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η πραγματικότητα, όμως, λέει ότι:
1. 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι πήραν εφάπαξ την 13η σύνταξη. Οι μόνοι που είπαν όχι στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν ο Κυρ. Μητστοτάκης και η ΝΔ μετά από οδηγίες...

2. Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές ήταν για το 2017. Ήταν σαφές και στην σχετική τροπολογία στη Βουλή. Ούτε αυτό δεν κατάλαβαν στη ΝΔ και το Ποτάμι; Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σημείωνε: "Από 1/1/2017 εφαρμόζονται οι ίδιοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλη την χώρα, εκτός από τα νησιά των νομών [...] όπου παρατείνεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ μέχρι 31/12/2017". Τι δεν κατάλαβαν; Στη Βουλή οι ηγεσίες της ΝΔ και του Ποταμιού πάνε μόνο για την "ατάκα" χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν;...

3. Για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, την επιστολή, που έγινε αποδεκτή στο σύνολό της, αναφέρεται ότι "ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας» (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών". Διαφωνεί η ΝΔ; Κατ' αυτή η υπεραπόδοση προς τα που πρέπει να κατευθύνεται; Η κυβέρνηση με τις πράξεις της και τα κείμενά της δείχνει την κατεύθυνση.

4. Ο Κυρ. Μητσοτάκης που υπόσχεται στους θεσμούς να υλοποιήσει ό,τι θέλουν "και πέρα από το πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί" (ομιλία στη ΔΕΘ) και διαφωνεί με την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, σήμερα για τι ακριβώς προσπαθεί να πείσει την κοινωνία; Αν εκτιμά ότι έκανε λάθος ας βγει δημόσια να το ομολογήσει. Δεν είναι ντροπή.

ΥΓ. Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ (6,5%), που θα τα εντάξει; Θα απαντήσει ποτέ; Για να γνωρίζουν οι πολίτες...

Δείτε εδώ το προηγούμενο άτυπο ενημερωτικό σημείωμα για τη ΝΔ


Για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά (σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών)

Δεν υπάρχει κανένα αίτημα των θεσμών για λήψη μέτρων 150 εκ. ευρώ λόγω της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά για το 2017.  Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης (σημεία από το άρθρο του Δ. Παπαδημούλη)

- Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ελλάδας κατανοούν ότι εάν η Αθήνα σέβεται τη συμφωνία, οι δανειστές οφείλουν να κάνουν το ίδιο».

- Το 80% των μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί.  Και το ΔΝΤ δεν έχει συνεισφέρει σε αυτό ούτε ένα ευρώ».

- Ο Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά λέει ‘όχι’ σε όσα πρεσβεύει το ΔΝΤ για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Για την φορολογία των αγροτών (σημεία από τη συνέντευξη του Β. Αποστόλου)

- Από τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

- Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που λειτουργούν υπέρ των αγροτών, όπως το εργόσημο.

Δείτε εδώ για περισσότερα.



Για την επιστολή Τσακαλώτου( σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Η επιστολή που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών δεν εμπεριέχει καμία καινούργια δέσμευση σε σχέση με τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα το 2015. Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι το δημοσιονομικό "φρένο" δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ούτε το 2016 ούτε το 2017 ούτε το 2018, με την έννοια ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι τέτοιοι και οι αποδόσεις των εσόδων είναι τέτοιες που μας επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι οι στόχοι είναι αξιόπιστοι.

Για την πορεία της οικονομίας (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Παρά τις καταστροφολογικές και κινδυνολογικές προβλέψεις πολλών, μεταξύ των οποίων και της ηγεσίας της ΝΔ, για το 2016, θα κλείσουμε με θετικό πρόσημο. Δηλαδή, θα κλείσουμε με μικρούς, αλλά σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε καταφέρει μέσα σε ενάμιση χρόνο να μειώσουμε τα ποσοστά της ανεργίας από το 27% που ήταν το 2015 στο 22,6% με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η ανεξάρτητη Αρχή.

Για τη διαπραγμάτευση σχετικά με τα εργασιακά  (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, αλλά και σε όλους όσοι συμφωνούν ή τείνουν να συμφωνήσουν με τις απόψεις του, είναι ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, πυρήνας του οποίου είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, ως ελληνική κυβέρνηση, τη συνέχιση της κατάστασης εξαίρεσης από αυτό ακριβώς το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Για τη στάση της ΝΔ  απέναντι στην εφάπαξ 13η σύνταξη (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

 Η ΝΔ, έχει μείνει απολύτως έκθετη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, η ΝΔ είχε πει ότι θα υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία. Μέσα σε πάρα πολύ λίγες ώρες και όταν υπήρξε η αντίδραση εκ μέρους των πιο ακραίων εκ των δανειστών σε ό,τι αφορά την τιμωρητική τους διάθεση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, η ΝΔ έσπευσε να αλλάξει την τοποθέτησή της, να υπερασπιστεί αυτές ακριβώς τις τιμωρητικές διαθέσεις απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και να κινδυνολογήσει, για άλλη μια φορά, λέγοντας ότι με την επιλογή μας αυτή θέτουμε σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με τους δανειστές. 
Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη
Σχετικά με την εμπλοκή στελέχους της ΝΔ  σε υπόθεση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος (ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)

Η εμπλοκή του δημάρχου Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρου Σούλα, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, καθώς και του πρώην δημάρχου, Ευστάθιου Λαφαζανίδη, σε σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε υπό εξέταση υπόθεση που αφορά δημόσιο χρήμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), η δημοτική αρχή του Ευόσμου - Κορδελιού, επί σειρά ετών, δεν έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εισπράξει ποσά από ρυμοτομικές πράξεις διαχείρισης υπεδάφους, από ανακύκλωση υλικών αλλά και από τη βεβαίωση οφειλών προς της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εν λόγω Δήμος να εμφανίζει ζημιές ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται δε πως οι κ. Πέτρος Σούλας και Ευστάθιος Λαφαζανίδης έχουν ήδη κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσουν κατάθεση για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναρωτιόμαστε αν η «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και τη λογοδοσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από την οποία έχει ζημιωθεί ενδεχομένως με εκατομμύρια ευρώ ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Άραγε, με τέτοιους «αρίστους» ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης να φέρει το «νέο» στην πολιτική; Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις.

Για τη συνάντηση του Ν. Παππά με τον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδας (ανακοίνωση Υπουργείου ΨΗΠΤΕ

Η Κυβέρνηση κινείται δυναμικά και θετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση του e-business, την υποστήριξη της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ (innovation quest), που διασυνδέει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό τομέα και βέβαια με την κατασκευή και ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών, λιμενικών και σιδηροδρομικών έργων στην Αχαΐα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο, που ενεργοποιούν επιτέλους τις συνδυασμένες μεταφορές, ενισχύουν το εμπόριο, τις εμπορευματικές, αποθηκευτικές και μεταφορικές υπηρεσίες, διευκολύνουν το επιβατικό κοινό και τονώνουν τις δραστηριότητες όλων των τουριστικών επιχειρήσεων.

Για τους εργαζόμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ (σημείωμα του Υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη)

Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία. Η Κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μια επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: