ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Στην κατρακύλα της ξεφτίλας και οι... έγκυροι F. Times

«Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις» λένε από του Μαξίμου. αλλά αυτά δεν τα βλέπουν οι... έγκυροι Financial Times!


Σκοπιμότητα πίσω
από το παραβάν!

ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ», ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΛΕΞΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ - ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΙΝΤΙΑ»!


Για «πολιτική σκοπιμότητα», πίσω από την οποία βρίσκονται «τραπεζικοί κύκλοι, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Μαξίμου, με αφορμή το άρθρο των Financial Times, με τίτλο «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από το άρθρο τους οι FT επιτίθενται κατά της ελληνικής κυβέρνησης αφήνοντας αιχμές ότι δε σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων, ενώ τη συγκρίνουν με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις Ουγγαρίας-Πολωνίας. «Τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Σε σχόλιό του το Μαξίμου ανέφερε ότι «εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», προσθέτοντας πως  «για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις».

Σημειώνει, επίσης, ότι «τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν» και συνεχίζει:

«Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια. Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα», τονίζει το Μαξίμου, καταλήγοντας: «Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!».

Τέλος, το Μαξίμου επισημαίνει ότι «οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: