ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Συλλυπητήρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, με τους δεκάδες νεκρούς, και τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση.


Ο Πρωθυπουργός και Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης συνομίλησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας, για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

«Συζητήθηκε σειρά διεθνών θεμάτων , ανάμεσά τους η κατάσταση στη Συρία και η διευθέτηση του Κυπριακού», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.



Ανεπιθύμητοι 35 Ρώσσοι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ



Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη λήψη σειράς μέτρων εναντίον της Ρωσίας λόγω της ανάμιξης που της προσάπτει η Ουάσινγκτον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως με την κήρυξη ως «ανεπιθύμητων προσώπων» (persona non grata) 35 Ρώσων διπλωματών που σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ ανήκουν στις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν περιορίζονται σε αυτό, διεμήνυσε ο Μπάρακ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν κι άλλα μέτρα, «τη στιγμή που θα το επιλέξουμε», και «συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων οι οποίες δεν θα γνωστοποιηθούν στο κοινό».

Παράλληλα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους αποφασίστηκε το κλείσιμο δύο ρωσικών κτιριακών εγκαταστάσεων στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν 72 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις δύο εγκαταστάσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Οι ενέργειες αυτές αναλήφθηκαν σε αντίδραση στη ρωσική παρενόχληση Αμερικανών διπλωματών και τις ενέργειες διπλωματών που θεωρήσαμε ότι δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στην ανακοίνωση ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης ότι θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες έκθεση της κυβέρνησης για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ακόμη ο Μπ.Ομπάμα καλεί τις «φίλες και σύμμαχες» χώρες των ΗΠΑ να «εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τις διεθνείς πρακτικές και να παρέμβει στη δημοκρατική διαδικασία» σε διεθνές επίπεδο.

Ο Τραμπ από την πλευρά τους έχει δηλώσει ότι «δεν πιστεύει» τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «απρεπείς». Ωστόσο τέτοιες απόψεις δεν βρίσκουν σύμφωνους πολλούς από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, υποστήριξε ότι η Ρωσία «αποπειράται συνεχώς να υπονομεύσει» τα αμερικανικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση.
«Αν και η σημερινή ενέργεια της κυβέρνησης είναι καθυστερημένη, είναι ένας προσήκων τρόπος για να τερματιστεί η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών έναντι της Ρωσίας», υποστήριξε ο Ράιαν.

Ο ίδιος, έκανε επίσης λόγο για ένα «λαμπρό παράδειγμα της αναποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης που κατέστησε την Αμερική πιο αδύναμη στα μάτια του κόσμου».
Αντιδρώντας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σήμερα θα βλάψουν τη διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: