ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Κυβέρνηση: Δεν δεχόμαστε τα μέτρα ΔΝΤ και Γερμανίας




Τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μετά την ενδελεχή ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κοινή ήταν η πεποίθηση, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ότι η απόφαση όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ήταν μια επιτυχία της ελληνικής πλευράς. 


Ταυτοχρόνως όμως, το Πολιτικό Συμβούλιο διεμήνυσε ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχονται νέα μέτρα, δεν αποδέχονται παράλογες απαιτήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για την επόμενη δεκαετία. Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, όπως ενημέρωναν οι ίδιες πηγές. 

Κατά την αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τη Β αξιολόγηση που πραγματοποίησε χθες 7-12-2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση  του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αποδεχτεί μέτρα μετά το 2018 καθώς επίσης και να προασπίσει τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις.

Αξίζει  να σημειωθεί  ότι στο πολιτικό συμβούλιο συμμετείχαν κυρίως μέλη της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής μεταξύ των οποίων είναι η Φωτεινή Βάκη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρη Τζανακόπουλος καθώς και τα κομματικά στελέχη Ράνια Σβίγκου και Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και να επικοινωνήσει με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία για την ολοκλήρωση της Β' αξιολόγησης.

Κυβερνητικοί κύκλοι καλούν την Νέα Δημοκρατία

Κυβερνητικοί κύκλοι καλούν την Νέα Δημοκρατία να απαντήσει εάν είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων (θέμα για το οποίο η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη) τι υποστηρίζει για τις ομαδικές απολύσεις κι αν αποδέχεται την θέση ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο με την λήξη του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το cnn.gr/news η κυβέρνηση αναφέρει πως οι εκπρόσωποί του αντί να πιέζουν την Γερμανία και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση του χρέους, ώστε να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, πιέζει την ελληνική πλευρά να πάρει νέα προληπτικά μέτρα για να ανταποκριθεί στα υψηλά πλεονάσματα που αξιώνουν οι Ευρωπαίοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στον Πολ Τόμσεν λέγοντας ότι μέσα στην δύσκολη συνεδρίαση του Eurogroup «φάνηκε να αποδέχεται τις ακραίες θέσεις για δεκαετή συνέχιση του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και να πιέζει μόνο προς τη μία μεριά, της ελληνικής κυβέρνησης, για την λήψη νέων μέτρων.

Μερικές ώρες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, η κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για δέκα έτη, την αξίωση του ΔΝΤ για νέα μέτρα και την εξαίρεση της Ελλάδας από όσα ισχύουν στο ευρωπαίκό κοινωνικό κεκτημένο για τα εργασιακά.

Η μη λήψη προληπτικών μέτρων αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση του Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει πει στους συνεργάτες του ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί την ψήφιση μέτρων για να εφαρμοστούν μετά το 2018.

«Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» προσθέτουν συνεργάτες του, αποκλείοντας ωστόσο την πιθανότητα διενέργειας εκλογών. Όλα αυτά θα συζητηθούν σήμερα το πρωί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την διαπραγμάτευση μετά και τις εξελίξεις στο Eurogroup.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: