ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κυβερνητικό καλειδοσκόπιο



Για την απόφαση του Eurogroup (σχόλιο του γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού)

Η απόφαση του Eurogroup για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.


Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή, τουλάχιστον, 45 δισ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5% γεγονός ύψιστης σημασίας ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας αλλά και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα.

Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν σήμερα να αναγνωρίσουν το θετικό βήμα απομείωσης του χρέους αλλά κυρίως να πάρουν θέση στα δύο κρισιμότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης:
            - Την ανάγκη για αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και στη
            - Απόρριψη κάθε σκέψης για επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά την λήξη του προγράμματος.

Για τη συνάντηση Τσίπρα-Στάινμάγιερ (σημεία από τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα)

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού, του αδιέξοδου λαϊκισμού, των δυνάμεων αυτών. Καθώς επίσης και να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη (σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού)

Η μόνη «αλήθεια» που έχει να κομίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι τα πεπραγμένα τη συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου την οποία υπηρέτησε και σήμερα υπερασπίζεται.
Μόνη του επιδίωξη η παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που επιδιώκει να επιστρέψει για να υλοποιήσει ένα βαθιά αντικοινωνικό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα: Το 4ο μνημόνιο που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Τον ενημερώνουμε ότι ματαιοπονεί. Η χώρα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ανάκαμψης μακριά από τα κόμματα που τη βύθισαν στην καταστροφή.

Για τις δαπάνες του προϋπολογισμού στην παιδεία (ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας)

Με τον νέο προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται  αύξηση των δαπανών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εκπαίδευση, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του   2016,  κατά 257 εκ. € ή κατά 5,3%. Ανάλογα διαπιστώνεται και μικρή ποσοστιαία αύξηση  στην αναλογία των δαπανών αυτών επί του ΑΕΠ (2,85% από 2,80%).  Αν συγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του 2017 της σημερινής κυβέρνησης με τις δαπάνες που είχε αποφασίσει να διατεθούν για το 2017 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα από το μεσοπρόθεσμο του 2015-18 που είχε ήδη ψηφίσει με το Ν.4263/14 διαπιστώνουμε ότι με τον προϋπολογισμό του 2017 οι δαπάνες του ΥΠΠΕΘ αυξάνονται κατά 691 εκ. € ή κατά 15,6%. Δηλαδή ότι από το 2,15% των δαπανών του ΥΠΠΕΘ επί του ΑΕΠ που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2017 με το μεσοπρόθεσμο 2015-1018, ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε προβλέπει οι δαπάνες αυτές να ανέλθουν στο 2,85% επί του ΑΕΠ.  Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία καθώς και συγκριτικούς πίνακες.

Για τον ΔΕΣΦΑ (ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

Η υπόθεση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των χειρισμών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, της οποίας ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βασικό στέλεχος.  Βασική αιτία της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), καθώς με βάση τους κοινοτικούς κανόνες θα πρέπει να διαχωρίζεται ο παραγωγός από τον διαχειριστή του δικτύου διανομής. Συνεπώς η πώληση του 66% ήταν πλέον αδύνατη και η εταιρεία θα έπρεπε να γίνει μέτοχος μειοψηφίας με νέους εταίρους. Για περισσότερα, δείτε εδώ

Δήλωση Γ. Κυρίτση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του σε εισαγγελική έρευνα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Συμμετείχα στο Δ.Σ. του 9,84 για μικρο διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων. Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Ξεκινάει η εφαρμογή του δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Υγεία (ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας)

Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών ΡαντεβούeRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η υπηρεσία eRDV θα ξεκινήσει δοκιμαστικά, τη Τετάρτη 7/12/2016 και ώρα 08:00 πμ, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15/12/2016.  Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη νέων ερευνητών (ανακοίνωση ΥΠΕΠΘ)
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην προσπάθειά του να ανακόψει το κύμα φυγής επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό, προωθεί μία ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία, που προβλέπει συνολικό ποσό 30 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων – κυρίως – ερευνητών, με σκοπό την ενίσχυση του ακαδημαϊκού βιογραφικού τους και των ερευνητικών δεξιοτήτων τους, προκειμένου να βελτιωθούν οι προοπτικές της ακαδημαϊκής/ερευνητικής καριέρας τους. Για περισσότερα, δείτε εδώ.
Για τη συνάντηση της Έφης Αχτσιόγλου με το Σωματείo Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra»
Η λύση που προωθείται, καταρχάς για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, εξαντλεί παράλληλα όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο του νόμου, για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγούμενου ιδιοκτήτη προς το ΙΚΑ. Για περισσότερα, δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: