ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Τους αιφνιδίασε ο ευφυής Αλέξης με την εξαγγελία του

Η κυβέρνηση «είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό τους θεσμούς εδώ και αρκετό καιρό και την ευθύνη των συνομιλιών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης».

Από τα παραπάνω εξηγείται και ως ένα βαθμό η αντίδραση των... Ουλάνοβα της δημοσιογραφίας, αφού επί ημέρες «σέρνονταν» η είδηση στα κοινοτικά γραφεία και οι καλοπληρωμένες πέννες κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το ότι δεν είχε διαρρεύσει απολύτως τίποτα στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό τους θεσμούς εδώ και αρκετό καιρό και την ευθύνη των συνομιλιών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης».

Με τα παραπάνω που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΑΥΓΗ, σε ρεπορτάζ του Φοίβου Κλαυδιανού, αποκαλύπτεται η ευφυή κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει την απόδοση του υπερπλεονάσματος σε 1,6 εκατομμύρια  μικροσυνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ καθαρά, χωρίς να υπολογίζεται το ΕΚΑΣ και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές!

Από τα παραπάνω εξηγείται και ως ένα βαθμό η αντίδραση των... Ουλάνοβα της δημοσιογραφίας, αφού επί ημέρες «σέρνονταν» η είδηση στα κοινοτικά γραφεία και οι καλοπληρωμένες πέννες κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου!

Η Κομισιόν ενημερώνει: Γνωρίζαμε, αλλά όχι όλες τις λεπτομέρειες. Τουναντίον ενοχλημένος εμφανίζεται ο συνήθως ενοχλούμενος, η Γερμανία, ενώ ο επικεφαλής Κλ. Ρεγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναφέρει ότι εγείρονται ερωτήματα και η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπ.Οικ. Φρεντερίκε Φον Τιζενχάουζεν λέει πως δεν συζητήθηκε στο Γιουρογκρούπ της περασμένης Δευτέρας, αποκρύπτοντας πως αυτό το θέμα έχει από αρκετού χρόνου πριν συζητηθεί, καθώς στο Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση αναφέρεται σαφώς πως το επιπλέον του πλεονάσματος προϊόν είναι στην ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης το πως θα το διαθέσει.

Και τότε γιατί οι παραπάνω δεν το λένε; Μα είναι απλό, ως συντηρητικών απόψεων πολιτικοί, πρέπει να ικανοποιήσουν και τους ομοτράπεζους τους πολιτικούς της Ελλάδας που σταυλίζονται στο Λαϊκό Κόμμα!  

Τούτη η απόκρυψη της είδησης, προκάλεσε ρετάρισμα στα παγαλάκια των μεγάλων κυρίως ΜΜΕ, που βρέθηκαν σε αδυναμία να χαράξουν γραμμή, ώστε να την ακολουθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ΚΚΕ. Διότι δυστυχώς σήμερα πια πολιτική κάνουν οι... Ψυχάρηδες, οι Καψήδες, οι Εισαγγελάτοι και οι ιδιοκτήτες καναλάρχες. Από την άλλη πλευρά οι πολιτικοί τύπου Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Φώφης δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναπαράγουν εντός Βουλής την γραμμή που χαράζουν τα ΜΜΕ, επιτρέποντας κατά θλιβερή συγκυρία την αντιστροφή των ρόλων!

Έτσι είχαμε τα φαινόμενα, λίγα λεπτά απο το τέλος της Συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο πάρθηκε η απόφαση, να διαρρεύσει, μάλλον τεχνηέντως η είδηση ότι ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται για Διάγγελμα. Και όλοι προσάρμοσαν αυτό το αναμενόμενο στα μέτρα τους.

Και τι δεν υπέθεσαν όσοι το έμαθαν! Από παραίτηση Τσίπρα, ευσεβής πόθος του κ. Μητσοτάκη, μέχρι οικουμενική κυβέρνηση, που επιθυμεί ο Β. Λεβέντης, με τα όποια διαζευτικά ενδεχόμενα ενδιαμέσως.

Βγήκε ο Πρωθυπουργός και μέσα σε επτά λεπτά πάγωσε τα... μπουγαδοκάναλα, ξύλιασε το στελεχικό δυναμικό των υπηρετών της γραμμής Σόιμπλε και τα κόμματα χωρίς γραμμή από τα... ξεμισμένα ΜΜΕ, έψαχναν να βρουν μπούσουλα. Έτσι γίναμε μάρτυρες των πιο γελοίων ερωτημλατων.

Το εχει γράψει στον Προϋπολογισμό το ποσόν που θα μοιρ'ασει η Κυβέρνηση; Το ξερουν οι Ευρωπαίοι; Συμφωνούν να στηρίξουν τον Τσίπρα;  Μπα δεν θα τα δώσει. Ο ψεύτης πάλι θα κοροϊδέψει. Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και σήμερα κια τι δεν ακουστηκε στα κανάλια και τι δεν γράφηκε σε ηκεκτρονικλμκαι έντυπο τύπο, μέχρι το ερώτημα του άδνωνι έαν το γνώριζαν οι θεσμοί.

Έμμεσο κάρφωμα δηλαδή! Και δυστυχώς Vasta Soimple, αντίστοιχο του Vasta Romel των μαυραγοριτών της Κατοχής που ήθελαν τον Ρόμελ να αντέχει την βρετανική επίθεση στη Β. Αφρική το 1942, για να προλάβουν να ξεπουλήσουν την πραμάτειά τους σε υψηλή τιμή, φτάσαμε στο θα το ρουφιανέψω στο αφεντικό!  Αλλά αντικείμενο ρουφιανιάς δεν υφίσταται!

Άλλωστε, εάν θέλει η ΝΔ μπορεί να το δηλώσει δημόσια: Δεν θέλουμε βοήθεια στους μικροσυνταξιούχους. Ζητάμε να ακυρωθεί η 13η σύνταξη, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς να πάει σε τέταρτο μνηνόνιο ή σε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός και ο γιος του γεροΜητσοτάκη, αφού αυτή την παράδοση ακολουθούσαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού!

Μάλιστα χθες κυκλοφόρησε και μία άλλη εκδοχή, από τον Ευ.Βενιζέλο: Κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, αφού πληρώσει το τίμημα, είπε και φυσικά με τον ίδιο τον Ευάγγελο συμμέτοχο που ονειρεύεται μεγαλεία!

Τούτων δοθέντων, τη Δευτέρα κανονικά και χωρίς πρόβλημα επανεκκινούν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, με τους επικεφαλής τους να καταφθάνουν λίγο μετά, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με αρκετά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και τις πολυαναμενόμενες παρεμβάσεις για τα αδήλωτα κεφάλαια και τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η κυβέρνηση καθησυχάζει ως προς την προοπτική της διαπραγμάτευσης παρομοιάζοντας αυτή τη φάση της αξιολόγησης με την περίοδο πριν από το κλείσιμο της πρώτης, κατά την οποία, επίσης, όλες οι πλευρές εμφανίζονταν άκαμπτες ως προς τις θέσεις τους.

Παράλληλα, εμφανίζεται απολύτως βέβαιη ότι οι δανειστές δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα για τη “13η σύνταξη” και τον ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με το μέρισμα Σαμαρά, το οποίο είχε χαρακτήρα προεκλογικής παροχής σε περίοδο που ήταν προδιαγεγραμμένη η αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων, εν έτει 2013 και το κόστος το φόρτωσε στον Προϋπολογισμό του 2014, που βρέθηκε να επιβαρύνεται με ένα δις ευρώ, πράγμα που στοίχισε στον Αντ. Σαμαρά την εξουσία και χωρίς να μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: