ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα ισχυρών εξουσιών, χρηματιστών, τραπεζιτών κ.α.

Ο Κάρλο Πάντοαν, Ιταλός υπουργός Οικονομικών, μπροστά σε νέα δεδομένα, εφόσον επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα και στην διαλογή των ψηφοδελτίων.


Η Ιταλία είπε όχι


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ/01.00 ΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ), ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ «ΝΑΙ» ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ 42%-46% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΟ 54%-58%

Προβάδισμα στο ΟΧΙ δίνουν τα exit poll  στην Ιταλία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο IPR που έκανε exit poll  για την RAI, το ΟΧΙ προηγείται με 54-58% ενώ το ΝΑΙ συγκεντρώνει το  42-46% .

Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll της εταιρίας Emg acqua, το «ναι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε πως ψήφισε από το 41 % μέχρι το 45 % του στατιστικού δείγματος. Το «όχι» στην συνταγματική αλλαγή απάντησε ότι ψήφισε από το 55 % μέχρι το 59 %.

Η ιταλική Αριστερά ελπίζει σήμερα σε μια μεγάλη νίκη του «όχι» στη συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει ο Ματέο Ρέντζι φιλοδοξώντας να οικοδομήσει ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα στην ιταλική κοινωνία για να απελευθερώσει τη χώρα από τον νεοφιλελευθερισμό, το λαϊκισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε σημαία του την επιλογή του «Ναι» στην μεταρρύθμιση που πρότεινε και δεν του «βγαίνει».

Θ
α απευθύνει ομιλία προς το έθνος γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα/01.00 ώρα Δευτέρας ώρα Ελλάδας), μια ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia στη ιταλική Βουλή, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά δήλωσε ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί στα επόμενα λεπτά.

«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. «Δεν είμαστε προληπτικοί και ευχαριστούμε τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίο «αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».


Η Λέγκα ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών, χωρίς τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: