ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δεν θέλουν να αναλάβουν το φράγμα του Πείρου


Από την συνάντηση των τριών δημάρχων με τον Γραμμ. του Υπ. Υποδομών Γ. Δέδε.



Οι Δήμαρχοι Πατρέων Κ. Πελετίδης, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, Δυτ. Αχαΐας Χρήστος Νικολάου τα φόρτωσαν στον... κόκορα!

 
Ούτε να δούν, μήτε να ακούσουν για την ανάληψη ευθυνών τους με την συνδιαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου οι τρεις όμοροι δήμαρχοι. Κι όμως το φάσμα της λειψυδρίας είναι μπροστά τους. Και το σπουδαιότερο, ο Πρόεδρος  της ΔΕΥΑΠ ζητά να πάρει το νερό της Βαλμαντούρας, καθώς δεν φθάνει μόνον της Πάτρας!

Και οι τρεις δήμαρχοι τα φορτώνουν στον... κόκορα και ησυχάζουν. Βγαίνουν στην άκρη και αρχίζουν να σκούζουν σαν τις χήρες και να ολοφύρονται για την κακή κυβέρνηση, που δεν ανάλαβε τις ευθύνες τους!

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας είναι σαφής. Η διαχείριση του φράγματος που κατασκευάζεται με ευρωπαϊκούς πόρους, θα γίνει από διαδημοτική συνεργασία ή από ανάθεση σε ιδιωτικό φορέα!

Όμως τη σύσταση κρατικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παράπειρου ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, καθώς και οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑ Πάτρας Ανδρέας Παπανικήτας και Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αντίστοιχο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, που αφορά το φράγμα και συνολικά το θέμα της διαχείρισης του νερού, με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, παρέδωσε στον κ. Δέδε.

Συνοπτικά θυμίζουμε το πλαίσιο διεκδίκησης:

1.     Την αποπεράτωση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την άμεση υδροδότηση  της Πάτρας από τον Ταμιευτήρα της Βαλμαδούρας.
2.     Την κατάργηση του Νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της 60/2000/ΕΚ Οδηγίας της Ε.Ε. και το σύνολο των νόμων που μετατρέπουν το νερό από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
3.     Την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Την ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων, στο επίπεδο του 2009 (επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα).
4.     Την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των κατοίκων, στην περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός.
5.     Την κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού.
6.     Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο, για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
7.     Τη χρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους, για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
8.     Την απαλλαγή από φορολόγηση των θετικών  αποτελεσμάτων των ΔΕΥΑ.

Οι τρεις Δήμαρχοι, διατύπωσαν από κοινού το αίτημα, πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανάληψη διαχειριστικής ευθύνης του φράγματος, καθώς το κόστος που θα μετακυληθεί στους δημότες θα είναι δυσβάστακτο!

Από την πλευρά του ο κ. Δέδες, επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα των Δημάρχων στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση στο προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Δέδες τόνισε πώς αυτό αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Νοεμβρίου και ότι αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η παροχέτευση νερού στο φράγμα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, έθεσε υπ’ όψιν του Γενικού το αίτημα του Δήμου Πατρέων, να πάρει το νερό της Βαλμαντούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: