ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Επίθεση με φόντο το θαλάσσιο μέτωπο



Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός εναντίον Χρ. Πατούχα και Ν. Τζανάκου

Απάντηση σε δημοσίευμα των δημοτικών συμβούλων Χρ. Πατούχα και Ν. Τζανάκου, έδωσε μέσα από το «Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, Κώστας Σπαρτινός.

Πιο συγκεκριμένα οι κ. Πατούχας και Τζανάκος υποστηρίζουν ότι «τελικά φαίνεται πως μένει στα λόγια, η πολυδιαφημισμένη από τον κ. Δρίτσα και την κυβέρνηση, θετική πρόθεση προς την  πόλη, για το θέμα του θαλασσίου μετώπου και η κυβέρνηση, ενάντια στις αριστερές κορώνες της,  υποτάσσεται στα συμφέροντα.

Η τελευταία συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με το Δήμαρχο της πόλης κ.
 Πελετίδη, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά, πως πρόθεση της κυβέρνησης και μάλιστα με ιδιαίτερη εμμονή, αποτελεί η κονιορτοποίηση της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης και η επαναφορά, περίπου, στην περίφημη και επικίνδυνη πρόταση  Βαρβιτσιώτη. Να μας δοθεί δηλαδή το κομμάτι Αγίου Νικολάου- Γούναρη, με ή χωρίς τις εκεί εγκαταστάσεις, άντε και το λεγόμενο Νότιο Πάρκο (μέχρι να το κόψει και αυτό στα δύο, το τραίνο).

Πληροφορίες μας επίσης λένε, ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι, εν ανάγκη, στις ενέργειες αυτές να προβεί μονομερώς».

Ο κ. Σπαρτινός αντέδρασε στο κείμενο των δύο συναδέλφων του λέγοντας, «αυτά τα πράγματα αν ισχύανε, θα έπρεπε να τα πει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό και μετά ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των παρατάξεων. Οι δυο συνάδελφοι του δημοτικού συμβουλίου, ο Χρήστος ο Πατούχας και ο Νίκος ο Τζανάκος,
 προσπαθούν κατά τη γνώμη μου, να βγουν απ’ τα αριστερά σε όλους, και στην κυβέρνηση και στο δήμαρχο, ότι αυτοί είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για το θαλάσσιο μέτωπο και γι’ αυτό κάνουν κριτική σε εμάς τους βουλευτές, αλλά και στον δήμαρχο, ότι τους έκρυψε την αλήθεια, ότι δεν είναι δυναμικός και αποτελεσματικός στη διεκδίκηση. Και μάλιστα λένε ότι έχουν και πληροφορίες που δεν τις έχει ούτε ο δήμαρχος.

Αυτοί δεν ήταν παρόντες στη συνάντηση του υπουργού με τον δήμαρχο. Εκεί νομίζω ότι βγαίνει και ένα κρυφό παράπονο. Ο δήμαρχος είχε πει παλιότερα ότι αν δεν αποσυρθεί η πρόταση του υπουργού, δεν θα τον συναντήσει. Ο Πατούχας με τον Τζανάκο, είχαν πει ότι θέλουν να συναντηθούν με τον υπουργό. Μετ,ά όταν φαίνεται ότι κατάλαβαν ότι ο δήμαρχος δεν θα τον συναντούσε και για να μην τους υπερφαλαγγίσει (ο δήμαρχος) σε αριστεροσύνη και διεκδικητικότητα, είπαν ότι δεν θέλουν ούτε αυτοί να δουν τον υπουργό. Και μετά ξαφνικά ο δήμαρχος πάει και τον βλέπει, χωρίς ο υπουργός να έχει αποσύρει τίποτα. Συναντιόνται με τον δήμαρχο και έτσι οι συνάδελφοι στο δημοτικό συμβούλιο βρέθηκαν εκτεθειμένοι.
Προσπαθούν να επαναφέρουν το θέμα. Θεωρούν ότι όλη η ιστορία του θαλάσσιου μετώπου είναι δική τους υπόθεση, κατασκευάζουν σενάρια και κατηγορούν δεξιά και αριστερά, για να κάνουν απλώς φασαρία».

Για να συνεχίσει, «το θέμα θα λυθεί και απ’ ότι κατάλαβα, απ’ αυτά που είπε και ο δήμαρχος, μπήκε μπροστά και μια συζήτηση να διευκρινιστούν σημεία της σύμβασης που εμπεριέχουν ασάφειες».

«Επειδή υπήρξε μια πρωτοβουλία πέντε Πατρινών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Πατούχας και Τζανάκος, η οποία είχε κάνει μια κινητοποίηση, θεωρούν ότι κατά κάποιο τρόπο, πρέπει να είναι αυτοί οι απόλυτοι ρυθμιστές. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Σε τελευταία ανάλυση πηγαίνουμε σε γραφικότητες.

Με το θαλάσσιο μέτωπο θα βρεθεί λύση και θα είναι πολύ καλή και δεν πρόκειται να χρεωθεί ο σημερινός δήμαρχος ότι δεν τα κατάφερε. Η λύση θα πατάει πάνω στην προσωρινή παραχώρηση, η οποία είχε υπογραφεί κάποια στιγμή και μετά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την πήρε πίσω και άφησε μόνο 350 μέτρα από τα 3500.


Αυτά ο κ. Τζανάκος δεν πρέπει να τα ξεχνάει, γιατί το δικό του κόμμα πήρε πίσω αυτά που είχε υπογράψει. Μέσα στην κοροϊδία αυτή συμμετείχε και ο κ. Τζανάκος», δήλωσε συμπερασματικά ο κ. Σπαρτινός.

Πηγή:  http://www.stokokkino.gr/article/1000000000027636/Patra-Epithesi-Spartinou-se-Patouxa-kai-Tzanako-me-fonto-to-thalassio-metopo

Δεν υπάρχουν σχόλια: