ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Με "αμοιβαία βούληση για συμφωνία" στο Brussels Group και με καλή την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες!


Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν ποτέ καλύτερα
Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση φερεγγυότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού τραπεζών Ντανιέλ Νουί.

Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση του Brussels Group, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας. Και  σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, προσθέτουν από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.


Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν ποτέ καλύτερα


Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση φερεγγυότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στην ανακεφαλαιοποίηση που έγινε, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος τα δύο τελευταία χρόνια, δήλωσε η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού τραπεζών Ντανιέλ Νουί.

Σε παρέμβασή της στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, η Ντ. Νουί τόνισε ότι συνεχίζεται η πρόοδος της αναδιάρθρωσης των τραπεζών, των οποίων η κατάσταση είναι αρκετά καλή, επεσήμανε, ωστόσο, ότι η πρόοδος αυτή επισκιάζεται από την πολιτική αβεβαιότητα.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν ποτέ καλύτερα» και τόνισε πως είναι σημαντικό να βρεθούν γρήγορα λύσεις για να τερματιστεί η δοκιμασία αντοχής των ελληνικών τραπεζών. Κατέληξε, σημειώνοντας ότι παρακολουθούμε "την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών με ελέγχους ρευστότητας, ώστε να παραμένουν φερέγγυες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: