ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επιστολή του αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, Δημ. Γιαλυψού π. μέλους της πανελλαδικής οργάνωσης ΠΑΜ



Από τον αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, Δημ. Γιαλυψό μέλος της πανελλαδικής οργάνωσης ΠΑΜ, κατά την δικτατορία, συλληφθέντα τον Ιανουάριο του 1968, από το δικτατορικό καθεστώς και παραπεμφθέντα στο Στρατοδικείο Τριπόλεως, το Istologio G Mosxou έλαβε και δημοσιεύει την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, για την στάση του Δήμου Πατρέων απέναντι σε ευαίσθητα ζητήματα Ιστορικής μνήμης.

Στην επιστολή που απευθύνει ο Δημ. Γιαλυψός, προς Δήμο Πατρέων, υπό τον τίτλο «Για  21η Απριλίου 1967 — Πέτρινα Χρόνια», ο αγωνιστής αναφέρει τα παρακάτω: 


«Διαβάζοντας στο Ιστολόγιο Γεωργίου Μόσχου τα γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω γραπτώς την αγανάκτησή μου σχετικά. Και εξηγούμαι, ότι: 

Η υπόθεση για τις εκδηλώσεις μνήμης για την 21η Απριλίου 2015 στα Σχολεία Αγίου Αλεξίου και 150-170 Δημ. Σχολεία Δροσιάς όπου τοποθετήθηκαν πλάκες μνήμης, κάθε χρόνο εγένοντο με την συνεργασία Δήμου Πάτρας και του Συλλόγου Πέτρινα Χρόνια, εκεί που η δικτατορία συγκέντρωσε τους Κομμουνιστές και Δημοκράτες και από εκεί έστειλε στις εξορίες. Φέτος για πρώτη φορά παραβιάστηκε αυτό το ιστορικό έθιμο από την νέα Δημοτική αρχή με κακόγουστο τρόπο. 

Κύριε Αντιδήμαρχε και φίλε αν μου επιτρέπεις Ανδρέα Αθανασόπουλε, γιατί τόση ιστορική μνησικακία, τι θέλατε να δείξετε με την άρνησή σας στην κοινή συμμετοχή και χαιρετισμό του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια» και Δήμου όπως κάθε χρόνο γινόταν και μάλιστα απείχε η παράταξή σας επιδεικτικά από τις εκδηλώσεις όλα τα χρόνια; 

Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος που σας έστειλε εκεί που είστε, είναι δημοκρατικός και όχι κομματικός; Γιατί τον απογοητεύετε; Γιατί με τον τρόπο που λειτουργείτε εκθέτετε νομίζω (δική μου άποψη) και το κόμμα σας, το ιστορικό ΚΚΕ. 

Πρέπει να καταλάβετε η νέα Δημοτική Αρχή, από την κορυφή μέχρι κάτω ότι κάθε σας πράξη, λάθη ή επιτυχίες σας αντανακλούν σε όλη την πόλη. 

Και για εμάς, στα Προσφυγικά που ζούμε και σας στηρίξαμε, μας απογοητεύετε συνέχεια. 

Δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με τη νέα Δημοτική αρχή, θέλουμε συνεργασία για όλα τα προβλήματα όσο μπορούμε πιο σωστά για λύση τους, γιατί κανείς δεν είναι παντογνώστης και αλάνθαστος και με την ευκαιρία να γίνει και μια δημόσια συζήτηση στην πλατεία Ελευθερίας με την συμμετοχή όλου του κόσμου με ελεύθερο διάλογο και όχι συγκέντρωση κρυφού σχολειού. Να ακουστούμε όλοι. 

Τελειώνοντας σε ενημερώνω ότι εγώ είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια» και αρκετά χρόνια ταμίας του. Αυτό για να μην παρεξηγηθώ για το ύφος της παρέμβασής μου. 

Ευχαριστώ 
Δημήτριος Γιαλυψός

27 Απριλίου 2015»

Δεν υπάρχουν σχόλια: