ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Εκεί που φαίνεται να διαφέρω από τους φίλους μου είναι ότι δεν προσαρτώ καμία αξία στο φυσικό μέγεθος. Δεν αισθάνομαι καθόλου τρομακτικά εμπρός στο αχανές των ουρανών.
Τα αστέρια μπορεί να είναι μεγάλα, αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν η να αγαπήσουν. Η εικόνα μου για τον κόσμο έχει σχεδιαστεί προοπτικά, και όχι σαν μοντέλο υπό κλίμακα. Το προσκήνιο καταλαμβάνεται από ανθρώπινα όντα…».
Φρανκ Ράμσεϋ

Υποθέτουμε και του κάνουμε τη χάρη, τον πιστεύουμε τον κ. Ντάϊσενμπλούμ, όταν επαίρεται ότι αυτός επέβαλε την υποβάθμιση του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΑΚΟΜΑ και αν είναι έτσι τότε πρόκειται περί ΑΝΟΗΤΟΥ, και μιλάμε για τον Πρόεδρο του Γιουρογκρουπ , μιλάμε για τις κορυφές (!!!) της ευρωπαϊκής οικονομικής σκέψης, τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών.

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είναι ανόητος  και ψευτάκος, ενδεικτικά,  όλοι θυμούνται ότι τα μεταπτυχιακά του είναι πέτσινα, όπως επίσημα έχει από καιρό ανακοινώσει το Πανεπιστήμιο του Κορκ.

Οι δηλώσεις του, περί «απομάκρυνσης» του κ. Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κυβέρνησης και τον υποχρέωσαν σε αναδίπλωση. Ανασκεύασε τις δηλώσεις του, μίλησε για παραποίηση κλπ.

Και το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε ανόητος ντάισενμπλουμ, έτσι και αλλιώς «τσιράκι» της ομογάλακτης του Γερμανίας  είναι.

Το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση ΔΕΝ αντιλαμβάνεται ότι οι εταίροι(;) κάθε φορά θα προβάλλουν κάποιο πρόβλημα ώστε αφενός μεν να τορπιλίζουν και να καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις και αφετέρου να αποδομούν τόσο τα πρόσωπα όσο και το σύνολο της Κυβέρνησης μηδέ του Αλέξη Τσίπρα εξαιρουμένου.

Υποθέτουμε ότι η Κυβέρνηση για λόγους τακτικής , και προκειμένου να αφαιρέσει επιχειρήματα από τον εσμό των ανόητων, «τράβηξε» πίσω τον κ. Βαρουφάκη, τι θα κάνει αν απαιτήσουν να μη φορά …κασκόλ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτή η τακτική εκ μέρους  των εταίρων(;), εφόσον την αφήσει η κυβέρνηση να εξελιχθεί, θα οδηγήσει στα …καλά των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και ίσως είναι ώρα να αντιστραφούν οι όροι και να απαιτήσει  η Ελλάδα να μιλά με ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν τις διαπραγματεύσεις.

Οι περισσότεροι από τους φωνασκούντες  υπουργούς του γιουρογκρούπ είναι επιπέδου Άδωνι, και αυτούς βάζει μπροστά τώρα ο κ. Σόιμλπε. Ο ίδιος δεν κάνει το σκουπιδιάρη. Με τον Ντάϊσενμπλούμ ή τον Πίτερ Κάζιμιρ και άλλους απίθανους τύπους κάνει τη δουλειά του.  

«Τι να κάνουμε χάσατε…. Η αναδιάρθρωση της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης δεν λύνει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές»
 
  Αυτό είπε ο Γερούν χθες και αν στην Κυβέρνηση κάποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.  Μας κορόιδεψαν, είπε ό Αλέξης Τσίπρας για  συμφωνία της 20ης Φλεβάρη σε σχέση με τη ρευστότητα.

Αυτό θα κάνουν κάθε φορά  που,  αφελείς θα δίνεται βάση στην  σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά που κυβερνά την Ευρώπη.

Άλλοτε με ανεπαίσθητα και άλλοτε με βίαια βήματα οπισθοχώρησης θα προσπαθήσουν να   επιβάλλουν ¨ΟΛΟΥΣ του ανοίκειους όρους και όλες της υποκριτικές και ανήθικες πολιτικές που επιθυμούν βαφτίζοντές  τες  κάθε φορά «έντομο συμβιβασμό».

Οι αντοχές τις κοινωνίας λιγοστεύουν, η πίστη μειώνεται «χάρη» στις κυβερνητικές υποχωρήσεις και ανακολουθίες.

Οι εταίροι θα προσπαθήσουν να μας σύρουν σε μια αέναη και ασαφή διαπραγμάτευση απολαμβάνοντας την εξαΰλωση αρχών, κόκκινων γραμμών, αξιοπρέπειας.

Εις τον Τόπον. ΣΤΟΠ αυτό το γαϊτανάκι πρέπει να σταματήσει τώρα διότι σε λίγο ακόμα και η υλοποίηση της απειλής για δημοψήφισμα δεν θα έχει καμία αξία , αλλά κα να γίνει θα είναι δώρο –άδωρον   αφού το πουκάμισο θα είναι άδειο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: