ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα



Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

- Η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να επιτευχθεί μια, ενδιάμεση, έντιμη συμφωνία η οποία θα εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η συμφωνία αυτή θα δώσει λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, αποκτήθηκε η δυνατότητα να υπερβούμε το “μέιλ Χαρδούβελη”.

- Η συμφωνία με τους εταίρους είναι πολύ κοντά, γι' αυτό και η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις.


- Δεν τίθεται θέμα εκλογών. Η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Ζήτημα δημοψηφίσματος θα τεθεί μόνο εάν η συμφωνία θα παραβιάζει τη λαϊκή εντολή, πράγμα το οποίο δεν θεωρείται πιθανό. Η ρήξη δεν συμφέρει καμία πλευρά.

- Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ναρκοθετήσει το πεδίο της διαπραγμάτευσης – Υπάρχει “τρόικα εσωτερικού” η οποία δρα ως φερέφωνο των δανειστών

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί κεφάλαιο για την κυβέρνηση και τη χώρα – Η επίθεση που δέχτηκε από συγκεκριμένα κέντρα του εξωτερικού είχε πολιτική στόχευση.

- Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει 3ο μνημόνιο.


Για τον ΕΝΦΙΑ

- Η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

- Ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών και την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος που θα υπερβεί το 1,2%, στόχος που είναι εφικτός, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ στο 2ο εξάμηνο του 2015.

- Η αντικατάσταση αυτή δεν θα ήταν υπό συζήτηση αν είχε διατηρηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3%.


Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα και εδώ τη συνέντευξη του Γ. Σακελλαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: