ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Θλίψη για τον Πατρινό φτερωτό Φάνη Τσιμιγκάτο

Θλίψη για τον θάνατο του Φάνη Τσιμιγκάτου

Έφυγε στις 3.30 το μεσημέρι σήμερα στο σπίτι του, μετά από εφτάχρονη μάχη με τον καρκίνο


Όλοι οι παλιοί δρομείς, όσοι ακόμη τρέχουμε στην Πάτρα περιμέναμε το μοιραίο. 
Ο Φάνης ο θορυβώδης, που ασταμάτητο είχε το ενδιαφέρον το άθλημα του δρόμου ήταν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ, όχι μόνον στο τρέξιμο, αλλά και στη προστασία αυτού που με δυό λόγια λέμε Περιβάλλον. Ήταν ο άνθρωπος που έζησε στο Έλος της Αγυιάς, δενδροφύτευσε το Έλος και σχεδόν πέθανε μέσα σε αυτό. Και σε αυτό αφιερώθηκε η ταμπέλα που φέρει την ένδειξη Πάρκο Φάνη Τσιμιγκάτου. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων της Πάτρας το 1998 και μονίμως διαφωνών πως στη δενδροφύτευση δεν συνέβαλε και ο ΣΔΥΠ
Τον θυμόμαστε να περπατά τελευταία, στο διχίλιαρο του Έλους, αυτό ο φτερωτός αθλητής και να πονάει. Να βρίζει την ασθένεια του και να μονολογεί: Μωρέ που θα μου πας θα σε νικήσω. Εγώ πέταξα τους ορούς και έφυγα από το νοσοκομείο και θα το βάλλω κάτω; Όχι, που θα καθόμουνα να με πεθάνουν οι γιατροί.... 
Ήταν μετά την εγχείρηση του εντέρου, στην οποία είχε υποβληθεί.
Τον θυμόμαστε σε μία στιγμή εξομολόγησης να οικτίρει τον εαυτό του που δεν πήγε έγκαιρα στους γιατρούς, όταν τον ενόχλησε το παχαίο έντερό του. Αυτό ήταν η απαρχή τησς κατάρρευσής του. 

Αυτός ήταν ο Φάνης. Και τον θυμάμαι κάποια φορά τώρα τελευταία, πριν λίγους μήνες ήταν, που τον πήραν τηλέφωνο από το ΣΕΓΑΣ να τους δώσει έστω μία φανέλα, ένα ζευγάρι από τα αθλητική παπούτσια του, να τα βάλουν στο Μουσείο των Μαραθωνοδρόμων στην Αθήνα, αλλά αυτός εκεί, τίποτα, εμμονή. Δεν σας δίνω ρε, δεν σας έχω ανάγκη. Είχε και τις πίκρες του μαζί τους. Ιδιόρρυθμος ο Φάνης. Ίσως συνέβαλε και το γεγονός πως δεν ήθελε να πιστέψει, ότι σώνεται, ότι βαδίζει το δρόμο τον αγύριστο. Ανθρώπινο γαρ.
 
Θλίψη στην αθλητική της κοινωνία, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Φάνη Τσιμιγκάτου. Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο πέθανε σήμερα στις 3.30 μ.μ., έπειτα από 7χρονη μάχη με τον καρκίνο. Από σήμερα κάνει παρέα του αδελφού του του Ντινάκου, που έφυγε και αυτός από την ίδια αρρώστεια.

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος γεννήθηκε το 1947 και αναδείχθηκε 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο την 10ετία του ΄70. Μάλιστα, κατείχε για πολλά χρόνια το ρεκόρ στην κλασική διαδρομή. Παράλληλα, είχε φέρει πολλές επιτυχίες και σε Βαλκανικούς αγώνες και άλλα διεθνή μίτινγκ.
Είχε ξεκινήσει τον στίβο από μικρός, στα τέλη της 10ετίας του ΄60 και στην Παναχαϊκή, και πάντοτε αγωνιζόταν στις μεγάλες αποστάσεις. Να σημειωθεί επίσης ότι για μια σεζόν, όταν ήταν 36 ετών, εντάχθηκε στον Πανελλήνιο. Κατείχε την καλύτερη ελληνική επίδοση στον Μαραθώνιο από το 1982 και τον Χρυσό Μαραθώνιο της IAAF με χρόνο 2:19.55 έως το 1998 που την κατέρριψε ο Νίκος Πόλιας με χρόνο 2 ώρες 18,38
Ο Φάνης Τσιμιγκάτος έδωσε μάχη με τον καρκίνο για 7 ολόκληρα χρόνια. Ηταν αγωνιστής, όμως τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Παρότι το τελευταίο διάστημα μεταφερόταν συχνά στο νοσοκομείο, εντούτοις εξέπνευσε στο σπίτι του. 
Ο Φάνης Τσιμιγκάτος ήταν παντρεμένος με την αγαπημένη του Ζωή, με την οποία είχαν τρία παιδιά, δυο αγόρια, τον Νίκο, καθηγητή φυσικής αγωγής και τον Πέτρο, και ένα κορίτσι, την Ευθυμία, από την οποία είχε γίνει και παππούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: