ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση: Δεν σπάμε τον κουμπαρά των ασφαλισμένων



Με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αναφέρονται σε «σπάσιμο» του ασφαλιστικού «κουμπαρά», δηλαδή του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, από την πλευρά κύκλων της διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Δεν αγγίζουμε τον «κουμπαρά» των ασφαλισμένων του ΑΚΑΓΕ και δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που βρίσκονται στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ (3,1 δισ. ευρώ),  τα οποία εξασφαλίζουν τις επόμενες γενιές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά την 1/1/2019.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες, απλά, παρατείνει μέχρι 31/12/2018  τη δυνατότητα αξιοποίησης –εφόσον χρειαστεί- των δύο μικρών υπολογαριασμών του ΑΚΑΓΕ για την κάλυψη αναγκών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, που είναι ο σκοπός για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί. Τέλος, υπογραμμίζεται, ότι στους δύο αυτούς υπολογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης βρίσκεται συνολικά ποσό 562 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη δυνατότητα αυτή, που είχε χρησιμοποιήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση για κάλυψη ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ, η κυβέρνηση θα την αξιοποιήσει, εάν αυτό τελικά χρειαστεί και μόνο για ένα τμήμα των ποσών που βρίσκονται σε αυτούς υπολογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: