ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

(Βίντεο) Αλ. Τσίπρας: Θα έχουμε συμφωνία, απέρριψε εκλογές, δε θα χρειαστεί δημοψήφισμα

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε μια λύση προοπτικής, προωθητική για τη χώρα, δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα (Video)
«Η τρόικα θέλει να επιστρέψει», κάτι που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται, αποκάλυψε ο Αλέξης!

 

Για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι «υπήρχαν υπουργοί που περίμεναν επί 8 ώρες για να τους εξετάσουν οι υπάλληλοι της τρόικας»

 






Την αισιοδοξία του εξέφρασε χθες σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Δήλωσε για άλλη μια φορά ευθέως ότι δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών που μια μερίδα τους θέλει να κάνει ότι δεν υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Τόνισε ότι «ρήξη και χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για τη Μέρκελ» καθώς θα αποδυνάμωνε την Ευρώπη που θα έδινε την εντύπωση πλέον της διαίρεσης και όχι της σύνθεσης των χωρών. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η Ευρώπη, αν αποδέχεται τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, ενώ εξήρε το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι του πεταματού».

Σημείωσε ότι οι δανειστές επανέφεραν στο τραπέζι το περιβόητο e-mail Χαρδούβελλη ενώ αναγνώρισε λάθος ότι η κυβέρνηση πείστηκε σε προφορική δέσμευση για τη χρηματοδότηση και δεν απαίτησε γραπτή από τους εταίρους, την 20η Φεβρουαρίου. «Είχαμε προφορική επισήμανση, την οποία δεν τήρησαν» συμπλήρωσε.

Υποστήριξε ότι δεν θα κάνει καμία κωλοτούμπα, και ότι δεν ήρθε για να παίξει το ρόλο του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου που οι ίδιοι το κάνουν πολύ καλύτερα. Μίλησε με ειλικρίνεια και ανοιχτά για όλα τα θέματα απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού. «Θα ήταν εύκολο», πρόσθεσε, «με μία υπογραφή να πάμε σε συμφωνία, αλλά δεν έχω αυτή τη λαϊκή εντολή». Για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι «υπήρχαν υπουργοί που περίμεναν επί 8 ώρες για να τους εξετάσουν οι υπάλληλοι της τρόικας», αλλά και ότι «η τρόικα θέλει να επιστρέψει», κάτι που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται.

«Η τρόικα εσωτερικού θέτει ζητήματα που δεν βάζουν οι δανειστές» καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή Ενικός. «Η αντιπολίτευση λέει ότι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ότι πάω τη χώρα στα βράχια και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ότι υπογράφω μνημόνιο. Αυτή είναι η αντιπολίτευση σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ναρκοθετήσει το πεδίο της διαπραγμάτευσης». Μας είχαν στήσει παγίδα σε συνεργασία με ισχυρά κέντρα στην Ευρώπη σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον οποίο όπως είπε έχει μια αγαστή συνεργασία προσθέτοντας όμως ότι η διαπραγμάτευση είναι θέμα συνολικό και όχι θέμα ενός ατόμου. Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως «asset» της κυβέρνησης και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί από μεθοδευμένα δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας είπε πως θα το βρούμε μπροστά μας γιατί είναι δύσκολο θέμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να τεθεί τον Ιούνιο. «Τώρα», είπε «απαιτείται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, γιατί το ασφαλιστικό επιδεινώθηκε λόγω μεγάλης αύξησης της ανεργίας και είναι ανάγκη να βρεθούν νέοι πόροι που θα έρθουν με την ανάπτυξη».

Διαφωνίες με τους εταίρους υπάρχουν, επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, στα εργασιακά θέματα, όπως στο θέμα των μαζικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού, του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ υπάρχει και η ιδέα για φόρο ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία. Επίσης υπάρχει η ιδέα σε δημοφιλή νησιά ή κλαμπ, οι συναλλαγές από ένα ποσό και πάνω να γίνονται με πιστωτικές κάρτες ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «Είναι αυστηρή κριτής. Έτσι πρέπει να είναι. Είναι αυστηρή και με εμάς πολλές φορές και μας κρίνει αυστηρά. Η επίθεση που γίνεται το τελευταίο διάστημα και η στοχοποίηση που γίνει, κατά τη γνώμη μου, κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Για τις δύο ΠΝΠ που πήρε η κυβέρνηση αναγκαστικά εξήγησε ότι ήταν ο ορισμός της έκτακτης ανάγκης προσθέτοντας ότι: «Η μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ δεν γίνεται από επιλογή μας. Mε τις ΠΝΠ δεν αποφύγαμε τη Βουλή, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τις φέραμε ενώπιον των βουλευτών την ίδια μέρα με την έκδοση τους».

Κατ. Μπρ. - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: