ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ζαρουχλέικα: Οι κάτοικοι κατά της κεραίας του θανάτου

Καμουφλαρισμένη η κεραία του θανάτου, εκατό μέτρα από τα δημοτικά σχολεία.



Παράλληλα έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ αυτές τις υπογραφές τις κατέθεσαν και στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Είδαν και αποείδαν οι κάτοικοι και κινούνται για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών  τους και τη δική τους. Η κεραία του θανάτου από καρκίνο παραμένει κραταιή στην πλατεία της συνοικίας Ζαρουχλεΐκων Πατρών και μπρος στην αδιαφορία των τοπικών αρχών των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης έχουν μαζέψει πάνω από πεντακόσιες υπογραφές, με τις οποίες τονίζουν την απόφασή τους να κατέβει από την ταράτσα η κεραία που τους "λούζει" με τα καρκινογόνα ρέτγκεν.
Παράλληλα έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ προ ημέρων αυτές τις υπογραφές τις κατέθεσαν στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ζητώντας από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Και ο μόνος που δεν φαίνεται να συγκινείται είναι ο Δήμος Πατρέων, σαν να μην συμβαίνει το γεγονός σε δημοτική πλατεία του! Και δεν τον αφορά.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έχουν ξεκινήσει από το μήνα Φεβρουάριο όταν αντιλήφθηκαν σε ταράτσα της πλατείας Μενελάου το χάρο πάνω από τα κεφάλια των παιδιών τους, σε απόσταση εκατό μέτρων από τα σχολεία τους.
Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν τα παρακάτω: 
«Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στην οδό Δημητρίου Παπατσώρη, επί της πλατείας Μενελάου, αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν ότι μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προέβη στην τοποθέτηση κεραίας, σε ταράτσα οικίας. 
Θεωρούμε ότι ενέργειες σαν την ανωτέρω ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία και ειδικότερα για τους μικρούς μαθητές, λόγω της ύπαρξης σχολικών μονάδων στην περιοχή, σε απόσταση μόλις εκατόν μέτρων.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και την αποτροπή τοποθέτησή της σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Καλούμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να λάβουν θέση και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις της περιοχής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 20-3-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.30 στο χώρο της πλατείας Μενελάου.
Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν κινητοποιήσεις στην περιοχή για κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν και άλλες κεραίες στην περιοχή οι οποίες είναι σε λειτουργία.
Η κοινή απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε μετά από συνέλευση που έγινε στο Νότιο Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, παρουσία όλων των εκπροσώπων της περιοχής, την 16 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30».

Δεν υπάρχουν σχόλια: