ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

...Κι έκαναν κατάληψη για να δείξουν ότι μπορούν!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να υπάρχει ζήτηση για να γίνουν μέλη του κόμματος και να κουλάρουν από τα αντιεξουσιαστικά τους  σύνδρομα.

Και στην Αθήνα κατέλαβαν για 5 λεπτά το προαύλιο του Κοινοβουλίου



Χθες το Istologio ανάρτησε χρονογράφημα με τον τίτλο ΚΆΝΕ ΜΊΑ ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥ, ΜΠΟΡΕΊΣ. Σήμερα έγινε το θαύμα και ακολούθησε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό για επιβεβαιωθεί το ρηθέν.

...Κι έκαναν κατάληψη για να δείξουν ότι μπορούν!

Σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, επί της οδού Κορίνθου, έχουν προχωρήσει από την 10.30 το πρωί σήμερα, μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων. Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους. Παράλληλα, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών κάνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του κόμματος και αναμένεται στις 4.30 μμ να κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν τα περαιτέρω. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί στην οδό Κορίνθου στο ύψος της Γούναρη, όπου βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας.

Κατ' επείγουσες πληροφορίες φέρεται σημαντική μερίδα από τους καταληψίες να επιμένουν στη θέση να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος, καθότι και από το πρωί ετέρα κατάληψη είχε γίνει και στο προαύλιο της Βουλής, κάτι που χαρακτήρισε ακατανόητη πράξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Στo μεταξύ στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγο η οδός Κορίνθου, η οποία είχε κλείσει στο ύψος της Γούναρη, εξαιτίας της κατάληψης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη.

 Και στη Βουλή των Ελλήνων

Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας παραβίασε ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών. Διέσχισαν το προαύλιο της Βουλής και έφτασαν μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ και αποχώρησαν.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζήτησαν με τα συνθήματά τους ζήτησαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Περίπου στα πέντε λεπτά που παρέμειναν εντός του χώρου της Βουλής, οι διαμαρτυρόμενοι πρόλαβαν και άνοιξαν πανό όπου είχαν γράψει σύνθημα υπέρ της απελευθέρωσης των κρατουμένων απεργών πείνας με την υπογραφή «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».

Τέλος ερωτώμενη από δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπύλου παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα ακολουθήσει.

Δήλωση Σακελλαρίδη για την κατάληψη

Δήλωση Σακελλαρίδη για την κατάληψη του προαυλίου του Κοινοβουλίου έχει ως εξής:

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

» Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

» Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και διασφάλισης της έννομης τάξης».


Κατάληψη και στο γραφείο Μιχελογιαννάκη


Υπό κατάληψη βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι νεαροί κατέλαβαν το γραφείο ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί της Τετάρτης και το δημαρχείο της Ξάνθης, με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ομάδα ατόμων μπήκε στο δημαρχείο, νωρίς το πρωί, ζητώντας από το δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.

Υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νεαροί σήκωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου. Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.

Εισβολή στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από 20 άτομα. Οι νεαροί έδιωξαν τους υπαλλήλους του δημαρχείου και κρέμασαν ένα πανό στο οποίο αναγράφεται: «Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό» από την «Κονωνική-ταξική αντεπίθεση».

Επεισοδιακή συγκέντρωση κατά της κατάληψης

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, εκδιώχθηκαν προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ.

Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: