ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τα «Πέτρινα Χρόνια» για τον Δήμο Πατρέων: Μας απέκλεισαν οι αμνήμονες!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων αγωνιστών "Πέτρινα Χρόνια" Θαν. Κολλιτσίδας.



Σε δήλωσή του  προς το Istlogio G. Mosxou, για τον αποκλεισμό των «Πέτρινων Χρόνων» από τις τελετές μνήμης για το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967, στα δημοτικά σχολεία Αγ. Αλεξίου και Δροσιάς, ο Θαν. Κολλιτσίδας πρόεδρος του ΣΦΕ αγωνιστών «Πέτρινα Χρόνια» αναφέρει:

«Πρόκειται για σταλινικές μεθόδους που ακολουθεί το ΚΚΕ και ο Δήμος Πατρέων. Είναι Γκεμπελίσκοι. Μιλούν για έναν σύλλογο, με μέχρι πριν ένα χρόνο, πρόεδρο των αγωνιστή της δικτατορίας Πέτρο Κομματά, που βασανίστηκε από το καθεστώς της δικτατορίας και εξορίστηκε. Και απαγόρευσαν σε μας να χαιρετίσουμε! Ποιοι; Αυτοί που αγνοούν ότι τις τιμητικές πλάκες στα σχολεία Δροσιάς και Αγ. Αλεξίου, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και τις τοποθετήσαμε, μαζί με τον Δήμο Πατρέων».

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Μπουρδούλης είπε...

Αγαπητέ κ. Μόσχο,
επειδή μου φαίνεται αδιανόητο να μην επιτραπεί σε εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων να απευθύνουν χαιρετισμό σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία ως γνωστόν τα προηγούμενα χρόνια, με την ιδιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσωπούσα το δήμο μας, θα σας παρακαλέσω να εξετάσετε την πιθανότητα να μην έγιναν τα γεγονότα έτσι όπως παρουσιάζονται. Σας ευχαριστώ πολύ. Κώστας Μπουρδούλης

Καντριανιώτης είπε...

Αγαπητέ κ.Μπουρδούλη.
Ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα όσο και αν σας φαίνεται αδιανόητη αυτή η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής.
Ο σημερινός δήμαρχος μάλιστα είναι υπότροπος.Στον ίδιο αποκλεισμό των αντιστασιακών οργανώσεων να απευθύνουν χαιρετισμό,είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή και κατά τον προηγούμενο εορτασμό μνήμης για τα θύματα των ναζί στο κτήμα Μουρτζούχου.
Με φασιστικό τρόπο αποκλείει τους αντιστασιακούς,θέλοντας να απαγορεύσει κάθε διαφορετική φωνή που δεν συμφωνεί με τις σταλινικές επιταγές εκ του Περισσού.
Σαν πρόεδρος του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου,γνωρίζεται άριστα πως ο σημερινός δήμαρχος και η παράταξη του ΚΚΕ,σνομπάριζε και απαξίωνε με την απουσία του, όλες τις συγκεκριμένες γιορτής μνήμης..
Γιορτές μνήμης που άλλοι καθιέρωσαν και τιμούσαν για χρόνια και όχι ο Πελετίδης και το ΚΚΕ.