ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μικρή αγκαλιά, μισή Δημοκρατία



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Εκείνο που κάνετε να συμφωνεί με
αυτό που λέτε , εκείνο που λέτε
να συμφωνεί με αυτό που κάνετε».
ΣΑΙΞΠΗΡ


Ξεκινώντας από το μίζερη και αντιχριστιανική αποστροφή του κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, στους κκ. Αρναούτογλου και Σταρόβα, «η αγκαλιά μας ΔΕΝ τους χωρά όλους» μέχρι τους  χρυσαυγίτες  και τους κ. κ  Σαμαρά, Βενιζέλο, μηδέ του κ. Θεοδωράκη εξαιρουμένου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ποια είναι η κυρίαρχη ιδεολογία σε ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, Φοβική, μισαλλόδοξη, μίζερη, μακριά από ανθρώπινες αξίες , δημοκρατικές ευαισθησίες, αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Και αυτό το διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας τη στάση τους σε δύο, αρκούν, μεγάλα θέματα που βασανίζουν  την ελληνική κοινωνία και προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία. Μεταναστευτικό και νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Δεν πάν να λένε οι γραφές  και ο λόγος του Θεού αφού η αγκαλιά του κ. Άνθιμου δεν χωρά παρά τους αυτούς που ο ίδιος επιλέγει   τι χρεία …θεού έχομεν ;

 Τι τον νοιάζουν  τον , κατά δήλωσή του ευρωπαίο… κ. Θεοδωράκη τ α  προτάγματα, δεν  πάει να λέει ο Σαίξπηρ, δεν πάει στο διάολο ο διαφωτισμός και πολιτισμός.  λέμε και καμιά ευρωπαϊκούρα  για να έχουμε τη στήριξη του κ. Σούλτς. Αλλά στη ουσία ζέχνει , ιδεολογικά, από όλη τη μαυρίλα και την προπαγάνδα βγαλμένη από τα σκοτεινά οπλοστάσια της αντίδρασης.

Όσο για την …αγία τριάδα του φόβου και του τρόμου, χρυσαυγίτες, Σαμαρά Βενιζέλο αυτό που επιζητούν ένα περίκλειστο κράτος , κλουβί για τους ίδιους τους πολίτες τους παραβλέποντας  αυτό που δεν τους επιτρέπουν οι ηλίθιες παρωπίδες τους. Η μετανάστευση δεν είναι παρά η έσχατη επιλογή για όλους τους ανθρώπους .

Ο ξεριζωμός από τα ιερά και τα όσια καθενός δεν είναι επιλογή είναι φυγή για την επιβίωση. Και τούτο χάρη στους φίλους τους που χρόνια τώρα προκειμένου να ελέγξουν πλούτο και περιοχές οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.

Και δεν φτάνει αυτό, στον άμοιρο μετανάστη, τον άδικα ξεριζωμένο, σαν βρει μια γη για να πατήσει το πόδι του τον στοιβάζουν αλά γερμανικά σε άθλιες συνθήκες αναπαράγοντας πρακτικές και συμπεριφορές που δεν ανέχεται ο πολιτισμός.

Και ακόμα, όλοι οι προαναφερθέντες παριστάνοντας τους προστάτες της ελληνικής κοινωνίας, αυτής που εξολόθρευαν συστηματικά για δεκαετίες και με πειραματικό τρόπο την τελευταία πενταετία, …ανησυχούν για την ασφάλειά του λόγο αποφυλάκισης του κατά  98% !!! τυφλού Σάββα Ξηρού. Ίσως κάτι ξέρουν από τύφλα γι΄ αυτό τα λένε. Τόσα χρόνια έκαναν την …τύφλα τους χωρίς να κάνουν το ελάχιστο για την αποσυμφόρηση των φυλακών για τον εξανθρωπισμό των συνθηκών του συστήματος για τη μετατροπή του σε Σωφρονιστικό και όχι τιμωρητικό και εξοντωτικό σύστημα  που ούτε τους ανήλικους δε νοιαζόταν .

Επιδιώκουν, οι κ.κ  Σαμαράς , Βενιζέλος, Θεοδωράκης να επωφεληθούν πολιτικά από το δράμα των προσφύγων και  να σπεκουλάρουν με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την «αποφυλάκιση» βαρυποινιτών., έχοντας βεβαίως την στήριξη των αμερικανών για τον ανάπηρο τρομοκράτη Σάββα Ξηρό. Παρεμπιπτόντως, Πόσοι αθώοι έμειναν 20-30 και 40 χρόνια στις αμερικάνικες φυλακές μέχρι να αντιληφθούν τα …τζιμάνια ότι έσφαλαν;

Προφανώς ούτε η Δημοκρατία , ούτε το κράτος δικαίου , πολλώ δε μάλλον αρχές και αξίες πανανθρώπινες δεν σχετίζονται με αυτό το συντηρητικό , μισαλλόδοξο και απεχθές παλαιοκομματικό σύστημα.

Οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία των χρυσαυγιτών  έχουν …λύσει το πρόβλημα τους, ο δε κ. Θεοδωράκης με λεκτικούς ακροβατισμούς και ιδεολογικές τεθλασμένες καταλήγει και αυτός στην ίδια …επιτυχή συνταγή του φασισμού . Κάγκελα και άλλα κάγκελα.  Και δυστυχώς μερικές φορές ενισχύεται από ανόητες εκφράσεις τύπου οι μετανάστες «λιάζονται».

   Η μάχη δίνεται κυριολεκτικά μεταξύ μιας  ολοκληρωτικής , φασιστικής  νοοτροπίας  και φοβικής αντίληψης και μιας θέσης που στο επίκεντρό της έχει και πρέπει να έχει πάντα στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Το μεταναστευτικό δεν λύνεται όσο δεν αίρονται τα αίτια που το προκαλούν , δηλαδή η αποδιάρθρωση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες.

Και το σωφρονιστικό σύστημα δεν θα καλυτερέψει αν δεν προσδιοριστούν νέοι κανόνες θα ενσωματώνουν και8 εναλλακτικούς τρόπους έκτισης ποινής και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: