ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σκουρλέτης για τη βελούδινη επέμβαση: Με ψύχραιμο τρόπο η αντιμετώπιση της κατάληψης στην Πρυτανεία

Φωτογραφία αρχείου, από συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΜΛΤ Πάτρας με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη.




«Με ψύχραιμο τρόπο, σταθερά προσανατολισμένο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1, για την επέμβαση της αστυνομίας με την οποία έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας.

Δεκατέσσερις είναι οι καταληψίες, όσοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και προσάχθηκαν στη ΓΑΔΑ, μετά την βελούδινη -όπως χαρακτηρίστηκε από αντικειμενικούς παραρτηρητές- κι αναίμακτη επέμβαση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, μετά από προειδοποίηση των καταληψιών ότι επίκειται εισβολή δυνάμεων για εκκένωση του κτιρίου.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός, ότι στην εκπομπή ούτε ο εκπρόσσωπος του ΚΚΕ Σοφιανός, μήτε ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν βρήκαν λέξη καλή να πουν για την ενέργεια που απελευθέρωσε αναίμακτα το κτίριο.

Ο μεν εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταφέρθηκε εναντίον της ομάδας των καταληψιών που "δεν εκπροσωπούν το κίνημα" κια κτά της Κυβέρνησης, που διαχειριστηκε επικοινωνιακά το ζήτημα, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση των καταληψιών καθλως ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά τους, κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και επαναφορά του ασύλου σε επόμενη νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που σημαίνει πως κάθε τόσο θα έχουμε καταλήψεις!

 Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε  ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό δείγμα γραφής από τη σημερινή κυβέρνηση στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Τόνισε μάλιστα πως αν δεν υπήρχαν οι καλοθελητές να διογκώνουν το θέμα θα είχε πάει καλύτερα.

Υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και θετική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκατάσταση του ασύλου που φέρνει το ν/σ για την Παιδεία, που θα έρθει στη Βουλή. Το άσυλο αποτελεί διαχρονικά «μια κατάκτηση για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και τη Δημοκρατία μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση το κατήργησε για τις δικές της ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Τέλος επεσήμανε ότι «η κατάληψη αυτή αφορούσε λίγους ανθρώπους. Η κίνηση αυτή, δεν είχε τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί που κινητοποιήθηκαν. Αν δεν υπήρχε η υπερβολική διόγκωση του θέματος το ζήτημα θα πέρναγε απαρατήρητο».

Στόχος είναι με το νέο ν/σ και την αποκατάσταση του ασύλου η Πανεπιστημιακή κοινότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της διασφαλίζοντας την ενότητα φοιτητών, εργαζομένων, διοικητικών με κινητοποιήσεις που θα θέτουν ζητήματα και θα ανοίγουν δρόμους.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν ζημιές στο κτίριο της Πρυτανείας ενώ όπως δήλωσε ο επόπτης του κεντρικού κτιρίου, Α. Καλοκαιρινός είχε ανακοινωθεί η εκκένωση, στους καταληψίες οι οποίοι όμως είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν.

Δ. Παπαδημούλης: Υπηρετεί τη Δημοκρατία


Τον τερματισμό της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ύστερα από την επέμβαση της αστυνομίας, χαιρετίζει με ανάρτησή του στο Τwitter του o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

«Η κυβερνητική απόφαση για τερματισμό της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, υπηρετεί την δημοκρατία και στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση», ανέφερε στο σχετικό του tweet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: