ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Επαναρύθμιση, του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, για να μην μετατρέπεται σε απεργοσπαστικό μηχανισμό



Το νομοσχέδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που διαιρείται σε πέντε Κεφάλαια, εισάγει μέτρα εκδημοκρατισμού  της διοίκησης και ειδικότερα, μέτρα που αφορούν στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας, όπως η επαναρύθμιση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.


Με το Κεφάλαιο 2 επιδιώκεται ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου και η αποκατάσταση των συνταγματικών αρχών που διέπουν την πειθαρχική διαδικασία και ιδίως του τεκμηρίου αθωότητας.  Καταργείται η αυτοδίκαιη αργία και ορίζεται ρητά ότι η άσκηση συνδικαλιστικής ή κοινωνικής δράσης δεν συνιστά ποτέ το πειθαρχικό αδίκημα της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Το Κεφάλαιο 3 καθιερώνει και επεκτείνει δικαιώματα των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους με την διοίκηση και εισάγει μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως με θεσμούς και διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Καθιερώνει, για παράδειγμα, το θεσμό της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών από την διοίκηση και επεκτείνει τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, όπως η πρόσβαση στα έγγραφα, και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου.

Το Κεφάλαιο 4 «Αποκατάσταση αδικιών-Επαναφορά προσωπικού-Κινητικότητα» επαναφέρει όλους τους απολυμένους και διαθέσιμους και επανασυστήνει υπηρεσίες και κλάδους που είχαν καταργηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αξιολόγησης (εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτική αστυνομία, διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες). 

Καθιερώνει επίσης μία διαδικασία κινητικότητας, ούτως ώστε να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες του δημοσίου, τόσο από το προσωπικό αυτό, όσο και από αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: