ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σε πέντε άξονες κινείται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ


Στιγμιότυπο αρχείου, της 18-2-2015, στην πλ. Γεωργίου, από την ογκώδη συγκέντρωση συμπαράστασης των Πατρινών στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύεται με τους δανειστές της ΕΕ.



Καμία υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης – Έρχεται η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και η προστασία της πρώτης κατοικίας



Με πέντε βασικούς άξονες συνεχίζει την πολιτική της η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτοί είναι οι παρακάτω:

1. Καμία υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης– Έρχεται η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και η προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

2. Ο Αλέξης Τσίπρας για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια: Λαϊκή επιταγή η διερεύνηση της κατάρρευσης της χώρας

3. Η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα: Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

4. Το Ν/Σ για επαναλειτουργία ΕΡΤ: Αποκαθίσταται η δημοκρατία

5. Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Δ. Αβραμόπουλο: Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός της μεταναστευτικής πολιτικής και η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ειδικότερα δε, αναφέρεται η δήλωση Σακελλαρίδη στον Σκάι: “Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δε πως η αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν σημαίνει αύξηση του ΦΠΑ.

Η τοποθέτηση Σκουρλέτη για τα εργασιακά

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων. Την 1η Οκτωβρίου 2015 ξεκινά η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και τον Ιούλιο του 2016 θα έχει αποκατασταθεί ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ.. Διευκρίνισε ότι οι αλλαγές που θα έρθουν στα εργασιακά αφορούν α) τον κατώτατο μισθό, β) τις συλλογικές συμβάσεις γ) η ενίσχυση και η αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργού για την έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους εδώ.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Επίσης η δήλωση Σταθάκη για την προστασία πρώτης κατοικίας: Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση βουλευτή ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης σημείωσε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Και στο αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή, που θα ερευνήσει από το 1981, το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα, η εξήγηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με ερώτημα:  
Γιατί ο Σαμαράς ξέχασε την προεκλογική του δέσμευση το 2012 για τη «μία και μόνο εξεταστική για το μνημόνιο;

Και επισημαίνει:

Με την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική από το 1981 προσπαθεί να θολώσει τα νερά και όχι να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Δεν συστήνεται εξεταστική προκειμένου να κριθούν πολιτικές επιλογές ή αντιλήψεις με τις οποίες διαφωνούμε.

Στόχος να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα (αναθεώρηση ελλείμματος 2009, απόφαση ΤτΕ για διακανονισμό ομολόγων, Κάννες, PSI, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κ.α).
Σχετική και η ομιλία Τσίπρα εδώ.

Για την επίσκεψη στη Ρωσία

“Η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα”, τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης αναφορικά με την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα. Στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Μόσχα, πρόσθεσε, θα βρεθούν ζητήματα, όπως το εμπάργκο των Ρώσων στα προϊόντα της ΕΕ, ο τουρισμός, οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κλπ.

Νίκος Παππάς: Δικαίωμα στη δημόσια τηλεόραση

Κεντρικός στόχος μας δεν είναι να αποκαταστήσουμε απλώς ένα εργασιακό δικαίωμα. Ο κεντρικός στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τηλεόραση με ό,τι αυτό συνεπάγεται”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στην ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής αναφορικά με το ν/σ για την ΕΡΤ. Και προσέθεσε: “Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρούμε να βάλουμε μπροστά ένα νέο νομικό πλαίσιο με σεβασμό στις συνταγματικές αρχές, να οικοδομήσουμε μια νέα και ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, να επιστρέψουν, βεβαίως, οι εργαζόμενοι, αλλά και να έχουμε έναν φορέα πραγματικά ανεξάρτητο”.

Τσίπρας για μεταναστευτικό

Μετά τη συνάντηση του με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της Κομισιόν, Δ. Αβραμόπουλο, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική σε σχέση με τη μετανάστευση και να την αντιμετωπίσει ως κοινωνικό πρόβλημα και όχι ως ζήτημα ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε “να δούμε την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, ώστε να νομοθετηθεί η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τις κύριες πιέσεις μικτών μεταναστευτικών ροών και η αναδιανομή των αιτούντων άσυλο και των οικονομικών προσφύγων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Επιπλέον, επισήμανε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση μακράς πνοής, μακριά από μυωπικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς – στρατηγική ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο – μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να νομιμοποιούν την ακραία ρητορική, τη λαϊκιστική ρητορική της άκρας δεξιάς και αναδεικνύουν στην ατζέντα τα επιχειρήματα νεοναζιστικών μορφωμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: