ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το πιο σύντομο αριστερό ανέκδοτο: "Φιλοξενούμενοι" στο μπουντρούμι των φυλακών Αγ. Στεφάνου, της Πάτρας





Αυτό είναι το ξενοδοχείο στο οποίο "φιλοξενούνται" από την κυβέρνηση της αριστεράς εξήντα άνθρωποι, με μαύρο χρώμα στην πέτσα τους, γιατί συνελήφθησαν διότι δεν έφεραν επάνω τους χαρτιά, όταν ήρθαν από τις εμπόλεμες χώρες!


Μ. Κανελλοπούλου: Με τη πολιτική που με ζήλο εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, στοιβάζονται μετανάστες χωρίς χαρτιά, βαφτισμένοι "φιλοξενούμενοι"!



Το πιο σύντομο αριστερό ανέκδοτο έχει καταντήσει στην Πάτρα η "φιλοξενία" 60 ανθρώπων, με αμαύρη πέτσα και χωρίς χαρτιά, στα "μπουντρούμια" της φυλακής των εμπόρων ναρκωτικών, στου Κατσούλα, ή πιο γνωστής με το προσωνύμιο του Αγ. Στεφάνου. Έχει "μαλλιάσει" η γλώσσα του διαχειριστή αυτού του Istologiou για το ανθρωπιστικό πρόβλημα που εκτυλίσσεται εκεί και αυτό έρχεται να φωτιστεί περισσότερο τώρα που άνθρωποι χωρίς χαρτιά φτάνουν στη χώρα μας κατά εκτοντάδες καθημερινά και κατά πεντακοσάδες στην Ιταλία και τις άλλες νότιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κανεις δεν διανοείται να τους μπουντρουμιάσει, όπως είναι οι κλεισμένοι στο "μπαλαούρο" του Κατσούλα! 

Παρά ταύτα, με αναφορές στο σωφρονιστικό σύστημα των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν γεμάτη η ομιλία της Μ. Κανελλοπούλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο νόμο του Υπ.Δικ. Δεν έλειψε και η αναφορά στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, που από κατάστημα κράτησης διακεκριμένων εγκληματιών έγιναν αποθήκη για παραβάτες και μετανάστες χωρίς χαρτιά, πλην θα παρατηρήση το Istologio G. Mosxou, αυτά αφορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά συνεχίζουν να αφορούν και την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη κρατά φυλακισμένους ανθρώπους χωρίς χαρτιά, αλλά με "ειδικόν εκλογικόν βάρος" στους ψηφοφόρους. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό τσαλάκωμα του πρεστίζ μιας κυβέρνησης που θέλει να λέγεται αριστερή. 

Πλην όμως παραμένει αναπόδεικτη η αυτοτιτλοφόρησή της, στον συγκεκριμένο τομέα, όσο αυτοί οι δύσμοιροι ανθρωποι με μαύρο χρώμα στο δέρμα τους, θέτουν επιτακτικά το ερώτημα: Αφού την ποινή που μας βάλατε -γιατί δεν είχαμε πάρει χαρτιά από την εμπόλεμη ζώνη που ήρθαμε-  την έχουμε εκτίσει εδώ και ενάμισι χρόνο, γιατί μας κρατάτε φυλακισμένους εσείς οι αριστεροί, που το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματός σας, μόλις προχθές διαμαρτυρήθηκε και έδειξε ευαισθησία κατά της επέμβασης στην Πρυτανεία, αλλά αδιαφορία για την τύχη τη δική μας;
   
Πάντως όπως είπε η Μ. Κανελλοπούλου, «οι προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης, αυτής της ανατροπής, (σ.σ.: έτσι την χαρακτήρισε την κυβέρνηση) είναι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι χωρίς φωνή, οι άνθρωποι που ζουν στο σκοτάδι».   

Και μας ενημέρωσε, για να γνωρίζουμε κι εμείς οι... αδαείς:

«Οι φυλακισμένοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες  όταν εμείς κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες,  όταν πανηγυρίζαμε για μία νίκη στη Eurovision, ή για μια ποδοσφαιρική νίκη. Οι φυλακισμένοι όσοι ήταν υγιείς, σάπιζαν και όσοι ήταν άρρωστοι πέθαιναν ή αυτοκτονούσαν από  απελπισία. Το κράτος αγόραζε όπλα και οι φυλακισμένοι στερούνταν φάρμακα και  γιατρούς. Το κράτος έχτιζε καινούριες φυλακές για μια νέα Ελλάδα, και ο Καλλικράτης συγχώνευε ή καταργούσε κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία.   

Σ΄ αυτήν τη νέα  Ελλάδα και όμως την τόσο παλιά,  νεαρά  παιδιά, συχνά για πλημμελήματα στιγματίστηκαν για όλη τους τη ζωή, ενώ απατεώνες, μεγαλοαπατεώνες, μεγαλοεπιχειρηματίες δεν εμφανίστηκαν καν  να εκτίσουν την ποινή τους. Συνεργοί δολοφόνων 15χρονων παιδιών αφέθηκαν  υπό όρους, είναι αλήθεια, ελεύθεροι προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίτημα.   

Ο δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα, εξέχον στέλεχος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, αποφυλακίστηκε στα σιωπηλά, χωρίς αντιδράσεις, ο δικτάτορας Παττακός αποφυλακίστηκε λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του και μέχρι τα 90 του έκανε εγκαίνια και έβγαζε φασιστικούς λόγους,  και σήμερα εδώ, γι’ αυτό το νομοσχέδιο των απολύτως αυτονόητων, κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, μιλώντας χωρίς ντροπή για φωτογραφικές ρυθμίσεις και εκλεκτικές συγγένειες της αριστεράς με τρομοκράτες». 


Κια εδώ ακολούθησε η σαφής αναφορά στις φυλακές Αγ. Στεφάνου:

«Μια σύντομη αναφορά στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο νομό Αχαΐας που εκπροσωπώ. Με τη πολιτική που με ζήλο εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα από φυλακή εμπόρων ναρκωτικών και τοξικοεξαρτημένων παραβατών, σήμερα λειτουργεί και ως φυλακή για οικονομικές παραβάσεις και επιπλέον στον ίδιο χώρο στοιβάζονται μετανάστες χωρίς χαρτιά, βαφτισμένοι "φιλοξενούμενοι". Αποτέλεσμα;  Σε  θαλάμους των 6 διαβιούν  έως και 14 άτομα.  Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη, καθώς δεν επαρκούν οι ελάχιστες πιστώσεις για φάρμακα των κρατουμένων και εθελοντές γιατροί, ως επί τω πλείστον του ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτουν στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες. Δεν υπάρχει σταθερή θέρμανση και συχνά δεν υπάρχει καν νερό. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν να πάρουν 2 και 3 χρόνια ρεπό, μετακινούνται με δικά τους έξοδα, έχουν θρηνήσει 2 αυτόχειρες συναδέλφους τους και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες».

Και η Μ . Κανελλοπούλου έκλεισε την ομιλία της με αναφορά στον Γκαελάνο, λέγοντας: 
 

«Ο μεγάλος Εντουάρντο Γκαλεάνο που άφησε πρόσφατα αυτόν τον άδικο κόσμο, έλεγε:  Ο 20ός αιώνας, που γεννήθηκε εξαγγέλλοντας ειρήνη και δικαιοσύνη, πέθανε λουσμένος στο αίμα, κι άφησε τον κόσμο με ακόμα περισσότερες αδικίες απ’ όσες τον είχε βρει. Ο 21ος αιώνας, που επίσης είχε εξαγγείλει με τη γέννησή του ειρήνη και δικαιοσύνη, ακολουθεί τα χνάρια δυστυχώς του προηγούμενου αιώνα». 
____________________
Υ/Γ: Και μία τελευταία παρατήρηση από το διαχειριστή του Istologiou G. Mosxou:  Eφόσον δεν υπάρχουν πιστώσεις για φάρμακα των κρατουμένων, δεν είναι υποχρέωση της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μεριμνήσει; Αρκεί μόνον η διαπίστωση; Και γιατί με μία εγκύκλιο ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει να μεταταχθούν οι... φιλοξενούμενοι, σε κάποια αγροτική φυλακή, μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα τους παράχει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: