ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Σύντομα ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη φυλακή του Αγ. Στεφάνου Πάτρας

Η κράτηση των 60 αλλοδαπών στη φυλακή Αγ. Στεφάνου Πατρών "αποτελεί θέμα του οποίου έχει γνώση και όπως έχουμε ενημερωθεί θα επιληφθεί σύντομα ο Υπουργός Δικαιοσύνης" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.



Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλου  και μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων-Μεταναστών έδωσαν παρών


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με επικεφαλής τη βουλευτή του νομού, Μαρία Κανελλοπούλου μαζί με μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών πραγματοποίησαν, σήμερα Δευτέρα, επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Αγίου Στεφάνου. 

Εκεί, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Αντ. Ζήκο, τον Αρχιφύλακα Κλεάνθη Χαραλαμπόπουλο, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων της Φυλακής αλλά και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος.

Η ομάδα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των 60 ελευθέρων-καρατουμένων μεταναστών οι οποίοι αν και έχουν εκτίσει την ποινή τους, επειδή τελούν υπό απέλαση, παραμένουν στις φυλακές.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται για την επίσκεψη τα παρακάτω:

«Στηρίζουμε αμέριστα το αίτημά τους για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών για την άρση αυτού του ιδιότυπου καθεστώτος, όπως άλλωστε ζητούν με παρέμβαση τους και άλλοι φορείς, και αποτελεί θέμα του οποίου έχει γνώση και όπως έχουμε ενημερωθεί θα επιληφθεί σύντομα ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι υπάλληλοι του καταστήματος εξέθεσαν τα προβλήματά των κλάδων αρμοδιότητάς τους και μας παρέδωσαν υπομνήματα σχετικά με αιτήματα ταχύτερης αποσυμφόρησης των φυλακών, πληρέστερης στελέχωσης των φυλακών, βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης κ.ά.».

Και η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει με τα παρακάτω:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των φυλακών εδώ και αρκετό καιρό. Εξηγήσαμε ότι θεωρούμε δίκαια τα αιτήματά τους και ότι ο μελλοντικός σχεδιασμός ενός αληθινού σωφρονιστικού συστήματος οφείλει να τα λάβει υπ’ όψιν». 

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκτός της Μαρίας Κανελλοπούλου, στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Ιάσωνας Βάκρινος ως εκπρόσωπος της βουλευτού Αχαΐας του κόμματος Σίας Αναγνωστοπούλου και τα μέλη της ΝΕ Αχαΐας Γιάννης Λάμπρου, Μιχ. Σιδηρόπουλος και Νίκη Λέφα. Από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών ο Νίκος Αφαλωνιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: