ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΔΙΣΤΟΜΟ: Έχασε την προσφυγή η Γερμανία

Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ


Π. Λαφαζάνης: Τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση;
Η ιταλική δικαιοσύνη πράττει αυτό που δεν έκανε η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική δικαιοσύνη, επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της Γερμανίας για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Το ιταλικό δικαστήριο έκρινε ότι τα ακίνητα της Γερμανίας, που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν για να δοθούν αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας του Διστόμου.
Σε ερώτησή του για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στις 6 Ιουνίου έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα Γερμανοί πολίτες, μαζί με συγγενείς θυμάτων των Ναζί και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. "Δεν είναι δυνατόν Γερμανοί πολίτες και η ιταλική δικαιοσύνη να πράττουν, προς τιμήν τους, ότι εθελόδουλα παραλείπουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι κορυφές της ελληνικής δικαιοσύνης", υπογραμμίζει ο Π. Λαφαζάνης και ρωτά τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών αν σκοπεύουν:

- να διεκδικήσουν άμεσα ως κυβέρνηση την καταβολή των εύλογων γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα μας.
- να διεκδικήσουν άμεσα το λεγόμενο κατοχικό δάνειο, το οποίο αναγκαστικά δόθηκε από την Ελλάδα την περίοδο της κατοχής προς τη Γερμανία.
- να κάνουν ουσιαστική την παρουσία της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου η Γερμανία διεκδικεί να αποφύγει τις αποζημιώσεις
- να αναζητήσουν τρόπους ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει τους συγγενείς των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: