ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Από τους «16» μόνον ο Παναγ. Κουρουμπλής αρνήθηκε να υποκύψει!

ΔΕΙΤΕ τα δυο ερασιτεχνικά βίντεο.


Το Μνημόνιο 2 πέρασε με 154 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και μιας της ΝΔ
  
Με τη συμμετοχή του Ε&ΕΣ Πατρών ενισχύθηκε από πρωί το απεργιακό μέτωπο στην Πάτρα, σήμερα δεύτερη ημέρα της 48ωρη πανεργατικής πανυπαλληλικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
«Δεν μπορούσαμε να λείψουμε, μας αφορά και μας η δυσμενής κατάσταση που διαμορφώνεται. Χθες παρεμβήκαμε με παρουσία μας στα ΜΜΕ και σήμερα κλείσαμε τα καταστήματά μας» ήταν η απάντηση σχετικού ερωτήματος που θέσαμε στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Ρώρο.
Στο μεταξύ από τα χαράματα οχήματα με αγανακτισμένους της πλατείας είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα, από το πάρκο του Ναού Αγ. Ανδρέου, για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα είχαν κρεμάσει από κορμούς δένδρων του άνω μέρους της πλατείας Γεωργίου το πανό που αναρτούσαν τις προηγούμενες ημέρες στις κολόνες του δημοτικού θεάτρου «Απόλων» και… παραχώρησαν για σήμερα την πλατεία στα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία.
Την ίδια τακτική της ανόδου με οχήματα στην Αθήνα ακολούθησε και ένα μεγάλο μέρος αυτών που την προηγούμενη ημέρα μετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο που είχε ξεκινήσει από το ΕΚ Πάτρας. Γιαυτό και δεν είχε προγραμματισθεί για σήμερα συγκέντρωση, ενισχύοντας την κινητοποίηση της πλατείας Συντάγματος.
Ωστόσο η ισχνή παρουσία μελών του ΚΚΕ στην πλατεία Γεωργίου φαίνεται να εξηγείται από το γεγονός ότι και από τον χώρο αυτό εργαζόμενοι προτίμησαν να δώσουν τη μάχη στην Αθήνα. Πάντως αρκετά ταξί είχαν καταλάβει μέρος της πλατείας Γεωργίου, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην κινητοποίηση, ενώ ο επικεφαλής του δημοτικού σχήματος του ΚΚΕ στο δήμο Πατρέων Κ. Πελετίδης και άλλα στελέχη έδωσαν το παρών προ του δημοτικού θεάτρου.
  
Την ίδια στιγμή από χθες το απόγευμα ομάδα αυτόνομων νεαρών έχει καταλάβει το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Κολοκοτρώνη, πραγματοποίησε συνέλευση και ανάρτησε πανό στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, ενώ μέρος αυτών παρέμενε και σήμερα μπροστά στην κεντρική είσοδο. Μοίρασαν τρικ και ανακοίνωση που εξηγούσε τους σκοπούς της κατάληψης και κατέληγε με το σύνθημα «Ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΓΣΕΕ, πάρε τον αγώνα στα χέρια σου λαέ». 

Ωστόσο κι ενώ η Ελληνική Βουλή περικυκλωνόταν από τους διαδηλωτές, ξέσπασαν από το πρωί επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, που οδήγησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψη και ανακατάληψη της πλατείας Συντάγματος και σε πετροπόλεμο κατ΄ αλλήλων, που θύμιζε Δεκέμβρη του 2008. Υπήρξαν πολλοί τραυματίες και από τις δυο πλευρές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια ενός αστυνομικού έσκασε απασφαλισμένη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με συνέπεια να του αποκόψει τρία δάκτυλα. Ο «πόλεμος» μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών κατέπαυσε προσωρινώς για να ανευρεθούν τα ακρωτηριασμένα δάκτυλα, μέχρι την εύρεση εκ μέρους των αντιεξουσιαστών ενός από αυτά.

Τελικώς με την ψήφιση του Μνημονίου 2 εκ μέρους 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μιας, της Έλσας Παπαδημητρίου, από την ΝΔ, η κυβέρνηση πέρασε το προδοτικό νομοσχέδιο, με το οποίο παραδίδονται στην οικονομική Κατοχή των ξένων, του ΔΝΤ και του παρασιτικού τοκογλυφικού κεφαλαίου οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας και το μέλλον της νέας γενιάς.
Ακόμη, με την σημερινή ψηφοφορία κατέρρευσε ο μύθος του αντάρτη βουλευτή που φιλοτέχνησαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τους «16» αντιρρησίες, αφού προ του διλλήματος οι «15» από αυτούς προσήλθαν στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ γονυκλινείς και ζητούντες άφεση αμαρτιών από τον Παπανδρέου. Μόνος που επάξια κατέκτησε τον τίτλο του εκπροσώπου του Αιτωλοακαρνανικού λαού ήταν ο Παν. Κουρουμπλής, που με την πράξη άρνησης συμμετοχής του στο έγκλημα του Μνημονίου 2, ανήλθε ηθικώς στα μάτια του λαού όλης της χώρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: