ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Λαοθάλασσα και αυτή την Κυριακή στην πλ. Γεωργίου Πάτρας

Άνω των πέντε χιλιάδων οι αγανακτισμένοι που συγκεντρώθηκαν

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο

Με τσιμπούσι και τύμπανα πάνω από πέντε χιλιάδες Πατρινοί την Κυριακή 5-6-11 ευθυγραμμιζόμενη με την πανελλήνια και πανευρωπαϊκή ημέρα, μαζεύτηκαν στην πλατεία Γεωργίου και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που χαλκεύει το επιτελείο της κυβέρνησης κατ΄επιταγή της τρόικας με πρωτοστατούν το γερμανικό τραπεζικό κατεστημένο. Παράλληλα στο άνω μέρος της πλατείας ένα δημοτικό καρναβαλικό στοιχείο διακωμωδεί την καγκελάριο Μέρκελ, που την παριστάνει με το κουτάλι στο χέρι. Την ίδια βραδιά ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA μετέδιδε ότι οι αγανακτισμένοι δεν υπερέβαιναν τους χίλιους! Το ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξα αποδεικνύει το αντίθετο. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας "πάντα ίδιος είναι ο λαός" όπως λέει ο ποιητής. "Μαχητής, ξωμάχος και ταγός". 

Αρκετοί μετανάστες ξεγέλασαν την πείνα τους προσερχόμενοι στην αντιμνημονιακή σύναξη των αγανακτισμένων της πλατείας Γεωργίου την Κυριακή 5-6-11.
 
αν το ξωμάχο αργάτη που δούλεψεν ολημερίς", φιλοσοφεί ο πατρινός ποιητής Κ. Παλαμάς, που ακόμη το Υπουργείο δεν αξιώθηκε να κάνει το σπίτι του μουσείο, στην οδό Κορίνθου. Χωρίς μηχανισμούς, χωρίς οργάνωση, παρά μόνον με τη φωνή της συνείδησής τους κατέβηκαν στην πλατεία, στο πανηγύρι της χαράς.

Πράγματι, "ακόμη και η καμαριέρα αντιστάθηκε" σε αυτόν που βύθισε στη δυστυχία ολόκληρα κράτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: