ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αποδοκίμασαν τις ηγεσίες ΕΚΠ και τοπικού Παραρτήματος ΑΔΕΔΥ

Από Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011, επαναδημοσίευση λόγω συντακτικού λάθους του προηγουμένου.


Δείτε το σχετικό ερασιτεχνικό βίντεο

Με μαζική συμμετοχή η αντιμνημονιακή πορεία της 15-6-11

Από αποδοκιμασίες της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που επιμένει στην εφαρμογή της απόφασης για ξεπούλημα της χώρας στο ΔΝΤ και την Τρόικα, χαρακτηρίστηκε η αγωνιστική συμμετοχή των συγκεντρωθέντων απεργών της πανελλαδικής απεργίας της 15-6-11, μπροστά στα γραφεία του ΕΚΠ επί της οδού Κολοκοτρώνη. Δεν έλειψαν όμως  και οι φραστικές επιθέσεις κατά της  ηγεσίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και της τοπικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ.

Όταν "μιλάει η πλατεία" οι εργατοπατέρες, τσανάκια της Κυβέρνησης, πρέπει να σιωπούν.





Ο μικρός Γιαννάκης στο καροτσάκι κοιμάται τον ύπνο της άγνοιας. Που να ξέρει ότι γεννήθηκε χρεωμένος, με ευθύνη της κυβέρνησης που θα τα άλλαζε όλα! 


Από μαζική συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η πορεία των εργαζομένων που ξεκίνησε από το ΕΚ Πάτρας.

Κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου, εκεί που δίνουν αγώνα επιβίωσης οι αγανακτισμένοι.
Αιτία αποτέλεσε η προσπάθεια της ηγεσίας του ΕΚΠ να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πορεία μέσω του πεζόδρομου της οδού Ρ. Φεραίου, όπως και την ημέρα της 1ης Μαΐου και έτσι να ηγηθεί της πορείας. Όμως το πανό με τους αγανακτισμένους της πλατείας Γεωργίου είχε προηγηθεί με το πλήθος  να κατευθύνεται επί της οδού Κολοκοτρώνη και με διάθεση να ακολουθήσει την διαδρομή Όθωνος- Αμαλίας, Γούναρη, Κορίνθου με κατάληξη την πλ. Γεωργίου, όπως και τελικά έγινε, αφού μάλιστα ανακοινώθηκε πιο πριν και από τα μεγάφωνα του ΕΚΠ.

Έντονη ήταν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία.
Η ηγεσία όμως του ΕΚΠ, που σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αποδοκιμάζονταν εντόνως από τους συγκεντρωθέντες, με συνθήματα όπως «ΓΣΕΕ εργοδοτών και όχι εργατών» «εργατοπατέρες, λίγες σας είναι οι μέρες», «ουστ από δω, τσανάκια των εργοδοτών» έκρινε ότι πρέπει να ακολουθήσει την διαδρομή που είχε χαράξει, για να διαχωριστεί από τους διαμαρτυρομένους. Έβγαλε το πανό, το ξεδίπλωσε επί της Ρ. Φεραίου και αυτό άρκεσε για να προκληθεί ένταση, να δεχθεί μπουκάλι νερού και κύπελλο με καφέ ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Πετρόπουλος, ενώ προπηλακίστηκε άλλος της ηγεσίας του ΕΚΠ με χαρακτηρισμούς «εργατοπατέρες», «πουλημένοι» κ.ά.π. Μάλιστα όταν ζήτησε να μάθει το λόγο της αποδοκιμασίας του μόνον ξύλο που δεν έφαγε.

 Οι Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας. Είχαν κηδεία!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ηγεσία του Κέντρου δεν τόλμησε ούτε τις σημαίες του ΕΚΠ να κρατήσει και συνδικαλιστές που πιέστηκαν να τις κρατήσουν δεν δέχθηκαν και προσχώρησαν στο πλήθος που πορεύονταν  επί της οδού Κολοκοτρώνη. Τελικά οι του ΕΚΠ μάζεψαν το πανό, μετά από προτροπή συνδικαλιστών και αφού μπήκαν στην «πορεία της πλατείας» πορεύτηκαν με το πλήθος.
Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου, με επικεφαλής το κίνημα των διαμαρτυρομένων, γέμισε το χώρο με τον όγκο της και τον ζωντάνεψε με τον παλμό της!

 Το νεανικό στοιχείο ήταν παρών στην πορεία.


Αντικειμενικοί παρατηρητές κρίνουν ότι η συμμετοχή του πλήθους ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ήταν η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων. Στο άκουσμα δε της είδησης ότι άνδρες των ΜΑΤ επιτίθενται κατά των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος Αθηνών ξέσπασαν με διαμαρτυρίες και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της στην Αχαΐα Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής τα συνθήματα κατά του Μνημονίου ήσαν αυτά που κυριάρχησαν.

 Δείτε το βίντεο από την πορεία.

Στο μεταξύ αργά το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι μέσα από αστυνομικά αυτοκίνητα βγήκαν κουκουλοφόροι άνδρες του σώματος που προκάλεσαν τα επεισόδια στην πορεία της Αθήνας. Ακόμη ανέφερε ότι έχει στοιχεία φωτογραφικό υλικό κ.ά, ενώ διαθέτει και σχετικές καταγγελίες πολιτών προς τον ΣΥΝ. Τέλος κι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας ανακοίνωσε παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, την οποία θα προσφέρει στους Λαρισαίους. Προσέχτε τις φωτογραφίες. Σε αγαστή συνεργασία μπάτσοι και προβοκάτορες.


Από πότε το σώμα της Αστυνομίας απέκτησε μηχανές χωρίς το έμβλημά της και άνδρες της υπηρετούν με κουρεμένο γουλί το κεφάλι;


Προβοκάτορες και αστυνομικοί σε αγαστή συνεργασία.
 Τα ματσούκια που ο νεαρός κουβαλάει πάνω στο καρότσι, προπορευομένου του ενστόλου, μήπως γνωρίζει κανείς για ποιους προορίζονταν;



 Αξίζει τον κόπο. ΔΕΙΤΕ το σχετικό βίντεο.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: