ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τον δρόμο δείχνουν οι πλατείες σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Χωρίς λεζάντα. Το σκίτσο μιλάει μόνο του!

Για την αλλαγή της Ευρώπης, που τώρα με την 
οικονομική κρίση είναι αναγκαία παρά ποτέ άλλοτε

 
ΣΤΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ "συνεννόησης" (διάβαζε "πολυδιάσπασης") βρίσκεται η σημερινή Ευρωένωση, εγκλωβισμένη στην ακραία εφαρμογή της ευρωνεοφιλελεύθερης "πολιτικής".
ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ευρωκράτες, υπηρετώντας τους ευρωτραπεζίτες και τους ευρωμεγαλοκαρχαρίες, όχι μόνο εκβιάζουν και "ποδοπατούν" την Ελλάδα, που βρίσκεται στο κατώφλι της καταστροφής, αλλά με την προώθηση του λεγόμενου "ευρωπακέτου" διαλύουν ό,τι απομένει από τη δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη! Ουσιαστικά τα ευρωγεράκια του νεοφιλελευθερισμού επιβάλλουν συνταγές - δηλητήριο, που εκτροχιάζουν την Ευρώπη από την πορεία που ζητούσαν και διεκδικούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες. Τα ευρω-μέτρα που σερβίρουν με "βούρδουλα και καρότα" είναι αναποτελεσματικά και, το κυριότερο, άδικα και επώδυνα για το μεγάλο κοινωνικό κομμάτι της γηραιάς ηπείρου μας.

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ νέων Ευρωπαίων σε πολλές χώρες της Ευρωένωσης θυσιάζεται στον βωμό του νεοφιλελεύθερου Μολώχ φουσκώνοντας πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης αλλά και της άγριας εκμετάλλευσής τους με τις περιβόητες ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Τις άγριες πολιτικές λιτότητας κατεδαφίζει και η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την κοινωνική κατάσταση στον κόσμο, που δημοσιεύτηκε πριν από τρεις ημέρες. "Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος της όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά κάνουν την οικονομική ανάκαμψη πιο εύθραυστη και αβέβαιη", υπογραμμίζει η έκθεση του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ. Μάλιστα στην έκθεση σαφώς υποδεικνύεται ότι "οι κυβερνήσεις είναι απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές τους πολιτικές", αλλιώς προειδοποιεί πως "οι πολιτικές λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν έναν φαύλο κύκλο: αδύναμη ανάπτυξη / αδύναμη κοινωνική πρόοδος".
Ο ΖΑΚ ΑΤΑΛΙ, ΠΡΩΤΟΣ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, με άρθρο του στους "New York Times" υπογράμμισε καίρια ότι: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση δεν είναι μόνο οικονομική πια. Είναι πολιτική κρίση του συνόλου της Ευρώπης και η λύση της δεν μπορεί να είναι οικονομική όσο πολιτική. Δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά κυρίως τις Βρυξέλλες".

Κοινό κείμενο κατά των συντηρητικών πολιτικών στην Ε.Ε. συνυπέγραψαν πρόσφατα και πολλά ηγετικά στελέχη σοσιαλδημοκρατών και πράσινων (κυρίως Γερμανών, Γάλλων και Ιταλών), σε μια προσπάθεια αντιρρόπησης των πολιτικών Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι.

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΟΜΩΣ των "ομολόγων" τους Θαπατέρο, Σόκρατες, Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζει τα αδιέξοδα και την ελλειμματική "παρουσία - εμπλοκή τους στα όσα ουσιώδη δρομολογούνται στην Ε.Ε.".

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ της Ευρώπης μάς δείχνουν οι κοσμοπλημμύρες σε δρόμους και πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, οι μεγάλες απεργίες όπως η 48ωρη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, η οποία έρχεται τώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου "μαντρώνει" βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο. Το δείχνει και η αντίθεση των Ευρωπαίων στο περιβόητο "Σύμφωνο για το Ευρώ", που επιδιώκει μια "διαρκή" Ευρώπη των τραπεζιτών, των νεοφιλελεύθερων.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αρνούνται να πληρώσουν οι λαοί την κρίση για να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι ευρωκράτες. Ο αγώνας για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, αλληλέγγυα, για μια Ευρώπη των πολιτών, των εργαζομένων, συνεχίζεται και γίνεται πιο αναγκαίος από ποτέ.
 (Από την ΑΥΓΗ της 25-6-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: