ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας στους εργατοπατέρες του ΕΚΠ για την ήττα

ΔΕΙΤΕ το ερασιτεχνικό βίντεο. Το ντοκουμέντο τους διαψεύδει.

  
Κατευθυνόμενη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για την αποδοκιμασία των κυβερνητικών

Τη γύμνια της από επιχειρήματα και την αποστασιοποίησή της από το κοινό αίτημα των εργαζομένων να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου, που τους οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση, προσπάθησε να κρύψη η τοπική ηγεσία του ΕΚΠάτρας, στοιχιζόμενη πίσω από ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, που μιλάει για υποκίνηση των συγκεντρωθέντων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. "Τους αγανακτισμένους προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν και να καπηλευτούν την αγωνία τους, άνθρωποι που προέρχονται από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των κυβερνητικών συνδικαλιστών.
Απάντηση στο τεράστιο ψέμα δίνει ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θηβαίος που υπενθυμίζει ότι στην Πάτρα υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί της ηγεσίας του ΕΚΠ με τους άνεργους νέους, τους οποίους ποτέ δεν υπερασπίστηκαν οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού. "Είναι ψέμα ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας υπήρξε οποιαδήποτε καθοδήγηση εργαζομένων πολιτών εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ". Και τονίζει το αυτονόητο, αλλά μη κατανοητό από τα τσανάκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού του Μνημονίου:
"Αυτό που έγινε είναι οι εργαζόμενοι νέοι στο Τηλεφωνικό Κέντρο 11888 του ΟΤΕ της Πάτρας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, είδαν συνδικαλιστές του ΟΤΕ και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον τους διότι κλείνει το Κέντρο και τετρακόσιοι νέοι μένουν άνεργοι".
 Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΟΤΕ, δεν κοιμήθηκαν τον ύπνο του αγνοούντος και μυρίστηκαν τις προθέσεις των υποψηφίων ανέργων, κυριολεκτικά "λάκηξαν" από την συγκέντρωση, λίγο πριν την έναρξη της πορείας. Επίσης στη συνέλευση που ακολούθησε του πέρατος της πορείας, στην πλατεία Γεωργίου, οι "αγανακτισμένοι" αποφάσισαν ότι πλέον οι εργατοπατέρες του ΕΚΠ δεν τους εκπροσωπούν!


Τα νειάτα έδωσαν αγωνιστικό παρών.


Εργαζόμενοι και άνεργοι μετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΠ.


Όπως και ο μικρός Γιαννάκης με την γιαγιά του, που κατέληξαν στην πλατεία των αγανακτισμένων. 


Χαμογέλα και ηρέμησε Γιαννάκη. Και οι  βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αχαΐας μερίμνησαν για το μέλλον σου. Σε χρέωσαν στο ΔΝΤ πριν ακόμη γεννηθείς. Τώρα θα ψηφίσουν πειθήνια για να επικυρώσουν το έγκλημά τους. Στη δικανική, γλώσσα αυτό που κάνουν, λέγεται και Υποψία για Εθνική Προδοσία, αφού υποθηκεύουν το μέλλον σου, το μέλλον της χώρας.

  
Στην περίπτωση της κυρίας που δεν εικονίζεται, λόγω οικονομικού πένθους, θα μπορούσε να ονομαστεί και "κηδεία της μικρομεσαίας επιχείρησης". Ιδού και το κηδειόχαρτο. Προς άρση τυχόν παρεξήγης από τους κυβερνητικούς: Το κηδειόχαρτο τούτο δεν τυπώθηκε με έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο αγώνας συνεχίζεται από εργαζομένους, ανέργους και φοιτητητές.

 Πολιτικοί παρατηρητές πάντως, έλεγαν ότι η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, κινείται στη γενικότερα θέση του ΠΑΣΟΚ ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και όταν τέτοια ανακοίνωση εκδίδεται την ημέρα μάλιστα που διεξάγονταν στη Βουλή η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί δήλωση στήριξης στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο αναμένουν "αξιοποίηση"  της προσφοράς των. Παράλληλα αναρωτούντο εάν η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο μεγάλη, δεν θα αποτυπώνονταν και στις δημοσκοπήσεις; Και από τον ΣΥΝ συμπλήρωναν: "Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενοχοποιήσει το κίνημα των αγανακτισμένων, για να το παρουσιάσει ως προϊόν υποκίνησης. Τούτο δεν σημαίνει ότι τα μέλη του ΣΥΝ θα πάψουν να μετέχουν στις δράσεις που γίνονται κάθε μέρα στην πλατεία".
Τα δύο ερασιτεχνικά  βίντεο που δημοσιεύω αποτελούν αναντίρρητη βεβαίωση των όσων προηγήθηκαν της πορείας. Το πανό των εργατοπατέρων μαζεύτηκε άρον άρον υπό τις διαμαρτυρίες των "αγανακτισμένων". Πέρασαν πια οι καιροί που οι τοπικές ηγεσίες του ΕΚΠάτρας και γενικότερα της ΓΣΕΕ διέθεταν κάποιο ίχνος κύρους έναντι των εργαζομένων. Απόδειξη και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στο πεδίον του Άρεως που είναι ζήτημα εάν μάζεψε 300 εργαζομένους. Ο όγκος των εργατοϋπαλλήλων προτίμησε την πλατεία Συντάγματος, κοντά στους "αγανακτισμένους", που για πρώτη φορά με τη βοήθεια των συγκεντρωθέντων κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα προβοκατόρικα σχέδια της κυβέρνησης, για διάλυση της συγκέντρωσης, αλά Σαρκοζί.


                                   
ΔΕΙΤΕ το ερασιτεχνικό βίντεο








Δεν υπάρχουν σχόλια: