ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πάλι απόβλητο το πανό του ΕΚ Πάτρας από την πορεία

ΔΕΙΤΕ τα τρία ερασιτεχνικά βίντεο. Είναι αποκαλυπτικά.


Και ακτιβιστική ενέργεια από καθηγητές Μέσης της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας


Από τη  δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση και απεργία,  που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα. Ειδικότερα χθες, πρώτη ημέρα της 4ωρης απεργία, μπροστά στα γραφεία του ΕΚΠάτρας, ήταν μεγάλο το πλήθος των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για την ψήφιση του αντιλαϊκού Μνημονίου 2, που προωθούσε η Κυβέρνηση στη Βουλή. Αντιθέτως με την Αθήνα, όπου στο Σύνταγμα προκλήθηκε ένταση από επέμβαση της  Αστυνομίας, στην Πάτρα αυτό αποφεύχθηκε.
Ωστόσο το πανό της ηγεσίας του ΕΚ έγινε και πάλι στόχος. Αυτή τη φορά εκ μέρους  ομάδας αυτόνομων μαυροφορεμένων νεαρών - μερικοί των οποίων έφεραν στο λαιμό  αντιασφιξιογόνες μάσκες - που ανάγκασαν αυτούς που το κρατούσαν να το αποσύρουν υπό την απειλή βίας.
Η κεφαλή της πορείας είχε ήδη ξεκινήσει πριν ακόμη τελειώσουν οι ομιλίες και βρίσκονταν στην συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Αγ. Ανδρέου, όταν εργαζόμενος του ΕΚΠ έγινε αντιληπτός να κρατά παραμάσχαλα διπλωμένο το πανό λίγο πριν την Ρήγα Φεραίου και τότε πάλι προκλήθηκε ένταση, άρχισε αλληλοσπρωξίδι και απειλήθηκαν επεισόδια υπό το βλέμμα των συνδικαλιστών Πετρόπουλου, Καραγεωργόπουλου και άλλων από την ηγεσία ΕΚΠ και ΑΔΕΔΥ.
Με την παρέμβαση ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η πορεία ξεκίνησε χωρίς το πανό του ΕΚΠ, το οποίο απέσυραν οι συνδικαλιστές υπό τα συνθήματα «ουστ εργατοπατέρες» «πουλημένοι» κ.ά., αλλά και με αποχώρηση Πετρόπουλου από την εκδήλωση.
Η πορεία με επικεφαλής το πανό της Πλατείας πέρασε στην Όθωνος-Αμαλίας, έστριψε στην Γούναρη και μέσω Κορίνθου κατέληξε στο ΕΚΠ, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παρέμεινε στην πλατεία Γεωργίου, απ’ όπου είχε ξεκινήσει.
Τα συνθήματα που επικράτησαν ήσαν καθαρά αντικυβερνητικά και κατά του Μνημονίου. Η δε Αστυνομία τήρησε διακριτική στάση.
Λίγο πριν τον τερματισμό, ομάδα καθηγητών συνδικαλιστών της Μ. Εκπαίδευσης από την Α΄ ΕΛΜΕ κρατώντας πανό με το σύνθημα «μας πάνε πίσω στον 19ο αιώνα, μπρος στο δρόμο του αγώνα» κατευθύνθηκαν στην Ερμού 70, όπου τα Γραφεία της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και φωνάζοντας συνθήματα «η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται», τρία άτομα με ακτιβιστική τους ενέργεια κρέμασαν άλλο πανό στα κάγκελα του μπαλκονιού που διακωμωδούσε την πρόταση της Υπ. Παιδείας κι  έγραφε «ναι στην επιλογή Β΄ ξένης   γλώσσας Ouitasisi».

Ο συνδικαλιστής Πετρόπουλος της ΑΔΕΔΥ.
Το πανό του ΕΚΠ που έγινε μήλο της Έριδος
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πανό του έδωσε δυναμικό παρών
Η συνδικαλίστρια πρόεδρος Ντίνα Πεταλά της ΜΙΣΚΟ παρούσα.

Μπορούσε να λείψει η νέα γενιά; Μα αυτή θα ληστέψουν με το Μνημόνιο

Ογκώδης η πορεία και αυτό που βλέπεται είναι μόνον ένα μέρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: