ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περιοδικό "Αντί": Αντίσταση και εναλλακτική προοπτική


Στο πάνελ από αριστερά η Ρέα Γαλανάκη, ο Πάνος Χαραλάμπους, ο Δημήτρης Ζουρούδης και ο πατρινός πανεπιστημιακός Κ. Ραβάνης.

Επιτυχημένες  διήμερες  συνεδριακές 
εργασίες στην Αγορά Αργύρη Πάτρας
 
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου (27-28 Μαΐου 2011) για το περιοδικό Αντί με τίτλο Από τη Δικτατορία στη Μεταπολίτευση: Αντίσταση και εναλλακτική προοπτική, που πραγματοποιήθηκαν στον συνεδριακό χώρο της “Αγοράς Αργύρη” στο κέντρο της Πάτρας.
Σκοπός του συνεδρίου, που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη διακοπή της κυκλοφορίας του περιοδικού (1972-2008), ήταν να διερευνήσει την περίπτωση του Αντί ως μιας ανεξάρτητης και εναλλακτικής φωνής στο πεδίο της ενημέρωσης και να αποτιμήσει τη συμβολή του στην πολιτική κουλτούρα της περιόδου της Μεταπολίτευσης.
Συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, όπως και αρκετοί συνεργάτες του περιοδικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης παρουσιάστηκε έκθεση για τον Εμφύλιο που σχεδίασε και δημιούργησε το 1999 ο εκδότης του Αντί, Χρήστος Παπουτσάκης.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΠΑΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, εντασσόμενο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δικτύου με θέμα: Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Από την έκθεση για τον Εμφύλιο.
 
Προσκεκλημένοι να μιλήσουν ήσαν οι παρακάτω:
Νάσος Βαγενάς, φιλόλογος, καθ. πανεπιστημίου, Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας, Τάκης Διαμαντής, δημοσιογράφος, Δημήτρης Ζουρούδης,  εικαστικός, καθ. ΑΣΚΤ, Αλέξανδρος Καζαμίας, πολιτικός επιστήμονας, καθ. πανεπιστημίου , Κώστας Καραβίδας, Φιλόλογος, Δημήτρης Καργιώτης, κριτικός Λογοτεχνίας, καθ. pανεπιστημίου, Κυριάκος Κατζουράκης, εικαστικός, καθ. πανεπιστημίου, Τάκης Καφετζής, πολιτικός επιστήμονας, καθ. πανεπιστημίου, Ράνια Κλουτσινιώτη, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, Μαρίνα Κοτζαμάνη, θεατρολόγος, καθ. πανεπιστημίου, Παντελής Κυπριανός, ιστορικός, καθ. πανεπιστημίου, Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος.
 
Την εκδήλωση στήριξαν οι: Εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ, Εκδόσεις Παπαζήση, Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. Η φωτογραφία είναι από την Έκθεση για τον Εμφύλιο του αείμνηστου Παπουτσάκη.
 
  
Ζντράβκα Μιχάιλοβα, μεταφράστρια, Χριστίνα Ντουνιά, φιλόλογος, καθ. πανεπιστημίου, Ιωάννα Παπαθανασίου, ιστορικός, καθ. πανεπιστημίου, Τζίνα Πολίτη, φιλόλογος, καθ. πανεπιστημίου, Όλγα Σελλά, δημοσιογράφος, εφημερίδα Καθημερινή, Νίκος Φίλης, δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας Η Αυγή, Γιάννης Φλώρος, δημοσιογράφος, εφημερίδα Το Έθνος, Άντεια Φραντζή, φιλόλογος, καθ. πανεπιστημίου, Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός Αντιπρύτανης ΑΣΚΤ, Σοφιανός Χρυσοστομίδης, δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Η Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: